Fodbold

Store vindere og tabere i 'vanvittigt' transfervindue

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser tilbage på et hæsblæsende transfervindue og kårer sommerens vindere og tabere.

- Det har været helt vanvittigt.

Sådan lyder ordene fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, når han skal opsummere sommerens transfervindue.

Et transfervindue, der har givet os flere spektakulære klubskifter, end man kunne drømme om, og en sommer med skifter, der har potentiale til at vende magtbalancen på hovedet i nogle af Europas største klubber.

Nu er vinduet lukket, og det er derfor tid til at gøre status.

Det gør de forskellige hold, der vender op- og nedturene i det forgangne transfervindue, men det gør Mads Junker også.

Han har fulgt nøje med i sommerens handler, og herunder forsøger han at give sit bud på, hvem der er kommet bedst og værst ud af sommerens transfervindue.

De tre vindere

Vi starter i Europa, hvor flere topklubber har handlet prominent ind. Blandt de største handler skal Lionel Messi og Cristianos Ronaldos skifter til henholdsvis Paris Saint-Germain og Manchester United naturligvis nævnes, men der har også være et hav af andre afgørende transfers.

Her er de tre "vindende" klubber:

Chelsea

Vinder

- Champions League-mestrene forstærker sig på den position, hvor de har allerstørst udfordringer - angriberpositionen. Her henter de Romelu Lukaku ind, hvilket er en ret signifikant signing. Samtidig med det mister de ikke rigtigt noget nævneværdigt, siger Mads Junker.

- Så når man kan vinde Champions League og samtidig forstærke sig på den plads, man har mest brug for, så står man stærkt.

Manchester United

Vinder

- De har lavet tre ret markante signings. Det er klart, at Cristiano Ronaldo stikker ud på CV'et, men man får også styrket forsvaret med Raphael Varane og offensiven med Jadon Sancho, som jeg også har store forventninger til. Det er altså et rimeligt stærkt transfervindue at fyre af.

Hvad betyder det for deres mesterskabschancer?

- Vi så sidste år, at de begyndte at nærme sig toppen af Premier League igen, og når de så henter to topspillere i Varane og Ronaldo, der har vundet titler overalt, synes jeg faktisk, at de rækker ud mod titlen. Vi kan godt forvente, at de kan udfordre Manchester City, Liverpool og Chelsea.

Paris Saint-Germain

Vinder

- Det er åbenlyst, at når du henter verdens bedste spiller i Lionel Messi, verdens bedste målmand i Gianluigi Donnarumma og en af de bedste forsvarsspillere gennem tiderne i Sergio Ramos, så har du forstærket dig ret kraftigt.

- Det er et godkendt transfervindue, hvor man bare forstærker en i forvejen stærk trup, fordi de heller ikke sælger noget nævneværdigt ud. Med sommerens transfers er de ved at have en noget nær komplet trup, siger Junker.

De tre tabere

Det er dog ikke alle de europæiske topklubber, der har trukket sig sejrrigt ud af transfervinduet. Flere klubber har været nødsaget til at sælge ud af prominente navne, og det kan få betydning for deres styrke i den nye sæson.

FC Barcelona

Taber

- Dét alene, at de mister Messi, er selvfølgelig voldsomt afgørende for deres kommende sæsoner. Samtidig har man skilt sig af med Antoine Griezmann, som måske ikke er det samme tab, men det var lidt ham, der kunne have taget over for Messi.

- Og at de generelt er så pressede, gør det udfordrende for Barcelona, synes jeg.

Inter

Taber

- De mister Romelu Lukaku, som var deres ledestjerne og bedste spiller i sidste sæson, og Achraf Hakimi, der måske var deres bedste offensive kort på kanten. Det har været et stort tab for dem. Så jeg synes, at de kommer svækkede ud.

- Det skal dog nævnes, at de stadig har en bred trup, og at det for dem er en fordel, at Juventus har solgt Ronaldo. Vi har også set i starten, at de er stærke nok, så de skal nok kunne spillede med om mesterskabet. Men i forhold til, at de med Lukaku og Hakimi kunne have spillet med om de sjove placeringer på den europæiske scene, synes jeg, at der er et problem hos dem.

RB Leipzig

Taber

- De sælger både Dayot Upamecano og Marcel Sabitzer. Det er alligevel to markante skikkelser. Og at de så begge to ryger til Bayern München, gør det jo ikke bedre.

- Hvis de skulle have udfordret Bayern i den hjemlige liga, er det lidt problematisk at sælge deres to bedste spillere til netop deres største konkurrent.

Superligaens vindere og tabere

Så skal vi til den danske liga, hvor der i den grad også har været gang i svingdøren.

Og også her er der både vindere og tabere.

Vinderne:

- Vinderne er for mig AaB og Randers, fordi de har holdt så meget sammen på deres trup. Vi kan også se, at de ligger meget godt til til tidligt i sæsonen. De har en vis stabilitet, som de kan arbejde videre med i de to klubber.

Taberne:

- Her vil jeg pege på de tre mesterskabskandidater FCK, FC Midtjylland og Brøndby IF, der alle har svækket sig markant. FCK har solgt godt ud af store spillere, som var eventuelle startede og afgørende spillere for dem. Brøndby har mistet et halvt hold, og Midtjylland har også mistet en del vigtige spillere. Det er tre mesterskabskandidater, der alle sammen sportsligt kommer svækkede ud af transfervinduet, synes jeg.