Fodbold

Damsgaards assist sammenlignes med Laudrup

Mikkel Damsgaard assisterede på fornem vis Danmarks andet mål i VM-kvalifikationskampen mod Skotland onsdag aften.

Hele fodboldverdenen fik for alvor øjnene op for danske Mikkel Damsgaard under sommerens EM-slutrunde.

Her sprudlede han af spilleglæde, og den fine teknik og nærmest legende tilgang til fodboldspillet gjorde ham til en af de helt store danske fanfavoritter.

Onsdag aften var han så tilbage på landsholdsscenen igen. Og skulle der have siddet nogen på lægterne i Parken eller ude i stuerne og frygtet for, at Damsgaards præstationer under EM var en enlig svale, fik de svar på tiltale efter blot 15 minutter.

En ellers ufarlig situation med fire skotske forsvarsspillere foran sig blev omdannet til en sand perle af et mål, da Damsgaard kiggede til venstre, vippede bolden til højre og spillede Joakim Mæhle fri til en dansk scoring.

- Det er nogle af de ting, Damsgaard kan. Det er noget af det, som der ikke er ret mange spillere, der ser. Men det var et rigtig, rigtig lækkert vip ind gennem to forsvarsspillere. Det er fantastisk, at han ser det, og det er noget af det, han kan skabe på egen hånd, siger Joakim Mæhle, der nød godt af Damsgaards detalje.

Venstre backen Mæhle tog bolden flot med videre og prikkede den mellem benene for en forsvarsløs Craig Gordon i det skotske mål. 2-0 til Danmark.

Sammenlignes med Michael Laudrup

Store landsholdsøjeblikke, som dem Danmark leverede under sommerens EM, og detaljen Damsgaard stod for onsdag aften, får ofte de danske fans til at tænke tilbage på 'de gode gamle dage' med landsholdskoryfæerne.

Og når et stort dansk talent vipper bolden ned bag forsvaret på elegant vis, er det svært ikke at lede tankerne hen på en af de helt store danske stjerner - Michael Laudrup.

Den tidligere FC Barcelona- og Real Madrid-spiller var nemlig kendt for at assistere med lige netop den slags vip, og den danske landstræner Kasper Hjulmand forstår udmærket sammenligningen.

- Det, som Michael kunne dengang, har jeg set hele min barndom. Jeg har været en hel del i Barcelona og set, hvordan han chippede den ned bag forsvaret. Michael var helt outstanding til de der ting. Men jeg har set 'Dams' gøre mange af de samme ting.

- Nogle gange går den igennem benene på modstanderen, og nogle gange chipper han den hen over dem. Han ser de der dybe bevægelser og forsøger at spille dem, hvor der er plads. Det er rigtig lækkert, siger Kasper Hjulmand.

Damsgaards assist, der ledte til Mæhles scoring, blev også kampens sidste. Danmark vandt 2-0, og de topper nu fortsat VM-kvalifikationspuljen med maksimale 12 point og en målscorer på 16-0 efter 4 kampe.

21-årige Mikkel Damsgaard spiller til dagligt i Sampdoria i den italienske Serie A.