Fodbold

DBU's advarsel blev hørt – men nogle tilskuere blev smidt ud

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil fortsat holde ekstra godt øje med ølkastende tilskuere til landskampe.

Stop med det, eller bliv bortvist.

Så klar var beskeden fra DBU forud for onsdagens VM-kvalifikationskamp mod Skotland. Under EM var der nemlig mange episoder, hvor tilskuere i eufori over scoringer kastede med øl.

Tip os

Er du blandt de fodboldfans, der blev smidt ud af Parken efter ølkast i aftes? Så vil TV 2 SPORT gerne tale med dig. Skriv en mail til crot@tv2.dk

Men det vil unionen ikke have, og der var forbedringer at spore i 2-0-sejren over skotterne.

- Der var stadig lidt ølkast, og der var også nogle, der blev bedt om at forlade stadion. Men det var markant færre, end vi så under EM-slutrunden. Det har stor betydning for dem, der får øllene i hovedet, men også for de store bøder, der bliver givet til DBU, som også går ud over fanarbejdet og alt det, vi gerne vil for at skabe en god stemning, siger kommunikationschef i DBU Jakob Høyer til TV 2 SPORT.

- Heldigvis virkede det, som om opfordringen blev hørt. Der var meget færre tilfælde af ølkast under kampen mod Skotland, hvilket er meget, meget positivt. Det var tydeligt, at fansene havde en fest alligevel, specielt med de to scoringer.

- Det var et kæmpeskridt i den rigtige retning, og der er et kæmpe tak til, at fansene har lyttet og taget det til sig.

Trods forbedringerne slår Jakob Høyer fast, at der fortsat vil komme opfordringer, ligesom der bliver holdt øje og udstukket bortvisninger.

- Vi har haft tilfælde af tilskuere, der er gået hjem med flænge i panden. Vi har haft børnefamilier, der har fået det ned ad ryggen. Selvom det er en varm sommerdag, er det ikke det sjoveste for små børn at have den oplevelse af at gå til fodbold, siger Høyer.

- Det er uacceptabelt. Det er et no-go. Vi bliver nødt til at få stoppet det og finde en anden måde at juble på.

Danmarks sejr var den fjerde i lige så mange VM-kvalifikationskampe, hvilket et dansk landshold aldrig før har præsteret.

Dermed ligger landsholdet lunt i svinget til at sikre førstepladsen og dermed direkte adgang til VM i 2022.