- Det kan jo ikke blive ved, siger målfarlige Mæhle

Joakim Mæhle viste endnu en gang målnæse, da han scorede målet til 2-0 i Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Skotland onsdag aften.

Efter et veltimet dybdeløb modtog han bolden i feltet. Så tog han et hurtigt træk mod baglinjen, inden han som en anden rutineret centerforward prikkede bolden mellem benene på en forsvarsløs skotsk målmand.

Målet blev Mæhles femte scoring i 17 landskampe. Som wingback.

Det må siges, at være et vildt målsnit for en - på papiret - forsvarsspiller. Faktisk så flot, at hovedpersonen selv ikke helt kan forstå det.

- Det kan sgu ikke blive ved det her med, at jeg putter den ind (i målet, red.) Men det gør det jo, griner Mæhle og fortsætter:

- Jeg er selvfølgelig glad for at kunne hjælpe holdet med mål, og det er et rigtig fint snit, jeg har.

Men hvordan kan en forsvarsspiller være så målfarlig? Ifølge landstræner Kasper Hjulmand skyldes det den frie rolle, Mæhle har på landsholdet.

- Han vil gerne score mål, og vi kan slippe ham fri. Det passer ham godt, at vi spiller med en treback-linje bagved. Det giver enorm frihed til at tænke meget offensivt.

- Så rollen passer ham godt, og måden, vi sætter spillet op på, passer ham godt. Det betyder, at han kan gøre det, han vil. Og så tænker han bare som en angriber, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

"Det passer mig perfekt"

Som udgangspunkt kan det virke specielt at placere en højrebenet back i venstre side.

Men som Hjulmand beskriver, giver det supergod mening for Mæhle.

Med hans fart og store løbepensum kan han udnytte pladsen på siden, og med hans højre ben kan trække ind i banen og udfordre tæt på mål.

En rolle Mæhle ligeledes er godt tilfreds med:

- Den måde, vi spiller på, og den frie rolle jeg har fået på landsholdet, er jeg rigtig glad for, og jeg synes, den passer mig perfekt, siger Mæhle.

24-årige Joakim Mæhle scorede to af sine fem mål under sommerens EM-slutrunde. Målene blev scoret mod Rusland og Wales.