Fodbold

- Det blev en grim kamp, siger 'AC'

Danmark vandt lørdag aften 1-0 imod Færøerne, men det holdt hårdt undervejs, og derfor var Kasper Hjulmand heller ikke tilfreds med Danmarks indsats.

Det var lige ved at gå galt, da Danmark vandt 1-0 over Færøerne i VM-kvalifikationen på et sent mål af Jonas Wind.

Derfor var det også en lettet Kasper Hjulmand, der evaluerede kampen kort efter slutfløjt.

- Det blev så svært, som jeg havde frygtet. Alle der har været i fodbold ved, at der er nogle kampe, hvor man er kæmpefavoritter og skal vinde kampene, der kan blive låste, og hvor man ikke får det mål i første halvleg, som er helt afgørende for, at det ikke bliver en psykologisk kamp.

- Det var ikke en god præstation, og derfor er vi også lykkelige over, at vi fik de tre point, der er så vigtige, siger han til Kanal 5.

Øvrige resultater i Danmarks gruppe

  • Skotland - Moldova 1-0
  • Israel - Østrig 5-2

Danmark var forud for kampen udråbt som kæmpe favoritter mod miniputnationen, men danskerne havde undervejs store problemer med at skabe chancer mod et hårdtkæmpende færøsk landshold.

Jonas Wind fik et mål annulleret for offside kort før pausen - ganske korrekt. Efter en times spil ramte færøske Edmundsson sågar overliggeren, men Danmark slap med skrækken.

Fem minutter før tid fik Jonas Wind sat den forløsende scoring ind med hovedet. Denne gang blev den ikke annulleret, og dermed vandt Danmark altså 1-0.

Andreas Christensen er glad og lettet

En af kampens danske spillere, Andreas Christensen, var ikke tilfreds med, at kampen blev nervepirrende, men hæfter sig ved sejren og de tre point.

- Jeg er super glad for de tre point. Vi vidste, det kunne blive en grim kamp, og det var præcis, hvad det gjorde. Det var virkelig frustrerende.

- Vi havde ikke noget flow, vi spillede lidt langsomt, og de fik nogle farlige dødbolde. Det var de basale ting, hvor vi ikke var helt skarpe, siger Andreas Christensen til Kanal 5 ifølge Ritzau.

Danmark fører fortsat gruppe F med 15 point efter de første 5 kampe og en målscore på 17-0.

Stillingen i Gruppe F

  1. Danmark, 5 kampe, 15 point
  2. Israel, 5 kampe, 10 point
  3. Skotland, 5 kampe, 8 point
  4. Østrig, 5 kampe, 7 point
  5. Færøerne, 5 kampe, 1 point
  6. Moldova, 5 kampe, 1 point