Fodbold

- Fundamentet for vores succes, siger Toft om vild dansk defensiv

Danmark er den eneste nation i den europæiske VM-kvalifikation, der fortsat ikke har lukket mål ind efter de første fire kampe.

16-0.

Sådan lyder Danmarks målscore i VM-kvalifikationen inden lørdagens kvalifikationskamp mod Færøerne.

De seneste dage er der blevet skrevet vidt og bredt om de mange danske mål og de imponerende 12 danske målscorere i kvalifikationen. Men i virkeligheden er den defensive del af målscoren mindst lige så interessant og imponerende.

Det danske forsvar har nemlig fortsat ikke lukket mål ind, og det er de faktisk det eneste hold i Europa, der har formået i kvalifikationens første del.

I den europæiske kvalifikation er der hele 55 hold med, hvorfor det er lidt af en dansk bedrift. Og ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft er den flotte statistik et tydeligt billede på styrken i det danske forsvar.

- Vi har et landshold, som længe har været svære at spille mod, svære at slå, og nu er det også et landshold, der er svære at score imod. Og det synes jeg måske er fundamentet for den succes, at de har en defensiv, der er i europæisk topklasse.

- Det er spillere fra toppen af Premier League, LaLiga og Serie A. Det er spillere med rutine og med lederegenskaber, og så har vi de der vanvittige backs i Mæhle og Wass. Det er høj klasse, siger Toft.

Med i toppen historisk

Kigger man historisk på andre gode defensive åbninger på VM-kvalifikationen, er der dog andre nationer, der har gjort det samme. Og mere til.

Faktisk er hele tre nationer lykkedes med at at gå igennem de første fem VM-kvalkampe uden at lukke mål ind.

De bedste starter i VM-kvalifikationen siden år 2000

Top-3 europæiske hold: 

7 rent bur i træk - Serbien, 2006 (All-time rekord)

5 rent bur i træk - Frankrig, 2006

5 rent bur i træk - England, 2018

Kilde: Gracenote

Det betyder dog også, at Danmark kan spille sig i en fornem top tre med endnu en god defensiv præstation mod Færøerne.

Dog skal Danmark holde buret rent de næste to kampe, hvis de skal tangere deres egen rekord fra VM-kvalifikationen i 1994. Her holdt de danske drenge modstanderne fra at score i de seks første kampe.