Fodbold

Tofts karakterbog: Var det for voldsomt med en startplads på landsholdet?

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til danske spillere og landstræneren efter sejren over Færøerne i VM-kvalifikationen.

Landsholdet lænede sig op ad den største (og første) fiasko i Kasper Hjulmands tid. Forhindret fire minutter før tid i Thorshavn.

Fodboldmæssig modvind lagde sig, da Wind blæste til sejr i hovedhøjde. Med-Wind. Men hold da op. Den 4. september 2021, var tæt på en dag, som alle færinger - og danskere - ville kunne huske.

Ni udskiftninger viste sig at være for mange. Det lød besnærende og interessant på forhånd, men det blev aldrig med sammenhæng, det blev forkrampet og frustrerende. Og de talentfulde kanter faldt fuldstændig sammen.

Indrømmet - jeg var så fræk at kalde det en del af træningssamlingen med denne kamp mod den fjerde dårligste fodboldnation i Europa, hvis vi ser på ranglisten. Undskyld, Færøerne.

Nu kom den mest beskedne og spinkle sejr i land, ganske vist efter dansk powerplay efter pausen, men aldrig til hurra-råb og løftede arme. Der er noget at tænke over i forhold til de mange nye - kald det B-holdet.

Herunder kan du se Flemming Tofts karakterer til de danske spillere og landstræner Kasper Hjulmand.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Anfører i Kjærs fravær. Ikke meget at se til, men gik klart forkert af et færøsk frispark mod slutningen af 1. halvleg. Han går under karakteren: næsten arbejdsløs.

  3
 • Jens Stryger Larsen

  Back

  Ivrigheden var hans styrke. Forsøgte i Wass stil at søge ind på midten. Og hans skal roses for sit forsøg på at få bevægelse i opspillet. 

  3
 • Andreas Christensen

  Forsvarsspiller

  Igen med den sædvanlige ro og det gode overblik. Han samlede tingene, så godt som det var muligt. Sammen med Nørgaard dagens leder.

  4
 • Victor Nelsson

  Forsvarsspiller

  Problemer med at vende, og det betød nogle unødvendige frispark. Side om side med Anders Christensen i 4-mands forsvaret. Lå forkert da Edmundsson headede på overliggeren fra det lille felt efter en time.

  2
 • Rasmus Nissen

  Back

  Fik aldrig sat sit aftryk, og tydeliggjorde savnet af en af de offensive backs - Wass eller Mæhle (der kom ind i stedet efter pausen). Det blev lidt stift i højre siden.

  2
 • Mathias Jensen

  Midtbanespiller

  Han mangler ganske enkelt kamptræning ovenpå sin skade under EM. Der er så meget bold og kreativitet i ham, at det snarest må komme. For mange indlæg - og boldomgang - havde for lidt fart, og det gjorde det nemt for færingerne at gribe ind. 

  2
 • Christian Nørgaard

  Midtbanespiller

  Tilbage i bedste Brentford-udgave. Rolig på bolden, placeringstærk og med et velvalgt overblik. Stor 1. halvleg og samlingspunktet på midtbanen. Balancespiller med styr på stort område på banen. 

  3
 • Anders Christiansen

  Midtbanespiller

  Fik et par gode muligheder opstået lidt tilfældigt. Det blev dog ikke så direkte i hans spil, når muligheden var der. Gjorde ingen forskel på midtbanen.

  2
 • Mohamed Daramy

  Kantspiller

  Var det for voldsomt med en startplads på landsholdet? Han virkede ihvertfald så hæmmet, at vi ikke fik de eksplosioner og udfordringer, der har præget hans eftersommer i FCK. Og det blev “toppet” med en dum advarsel før pausen. Skiftet ud med Andreas Skov Olsen i pausen.

  1
 • Jonas Wind

  Angriber / Kampens spiller

  Holdt godt fat i boldene i opspillet, den lå oftest på hans fødder selv med en modstander tæt på. Hans første “mål” var godt sparket ind, men han kom selv i vejen som målscorer ved at være off-side i opspillet. Men en fin kamp. Krydret med det hovedstød, der afblæste den danske fiasko. Aftenens bedste afslutter, kampens bedste danske spiller.

  4
 • Jacob Bruun Larsen

  Kantspiller

  Intet lykkedes for ham, driblingerne uden bid, for mange personlige fejl og så en misbrugt stor chance. En anden kant skuffelse. Skiftet ud med Damsgaard efter blot seks minutter af 2. halvleg.

  1
 • Mikkel Damsgaard

  Indskifter

  Troldmanden må med fra start - hver gang. Han accelererer bedre end de fleste og ser tingene før de fleste. Men det førte desværre ikke til noget afgørende.

  3
 • Joakim Mæhle

  Indskifter

  1. halvlegen skreg på Mæhles fart, dynamik og kvaliteter. Han fik løftet kanten, men ikke afgørende.

  3
 • Andreas Skov Olsen

  Indskifter

  Han er stadig ikke helt oppe i Skov Olsen gear, men det kommer med flere kampe i benene. Hans kreativitet i spillet er savnet. Men han forsøgte. 

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Ni udskiftninger viste sig at være for mange. Der manglede sammenhæng fra de første minutter, der manglede ledere (udover AC og Nørgaard). Kanterne fungerede slet ikke, og det blev frustrerende fodbold. Hjulmand med de nødvendige udskiftninger i pausen, men det blev aldrig godt. Selv med dansk powerplay efter pausen. 

  3