Fodbold

UEFA er bekymret for FIFA's planer om VM hvert andet år

UEFA-præsident Aleksander Ceferin udtrykker i et brev bekymring for FIFA's undersøgelse af hyppigere VM.

Tilbage i maj besluttede Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) på den årlige kongres at undersøge muligheden for at afholde VM i fodbold hvert andet år i stedet for hver fjerde.

Men den idé møder ikke opbakning hos Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Det skriver UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, i et brev til de europæiske fodboldfans organisation, FSE, ifølge nyhedsbureauet AP.

- UEFA og sine nationale forbund har også seriøse forbehold og store bekymringer vedrørende rapporter om FIFA's planer, skriver Ceferin til FSE's direktør.

Han skriver videre, at han er enig i FSE's "meget valide og vigtige" bekymringer i forhold til, hvilken skade det ville kunne gøre mod nationale og regionale turneringer i Europa.

Desuden er Ceferin forbløffet over manglende konsultationer fra FIFA om idéen, skriver AP.

166 medlemslande stemte for undersøgelse

166 ud af de 188 medlemslande, der stemte på FIFA's årlige kongres i maj, vedtog, at det skulle undersøges, hvad et verdensmesterskab hvert andet år vil have af betydning for international fodbold.

Siden 1950 er VM blevet afholdt hvert fjerde år.

- Vi tror på, at fremtiden for fodbold står ved en afgørende skillevej. De mange udfordringer, fodbolden har stået over for, er blevet forstærket af den igangværende pandemi, sagde FIFA-præsident Gianni Infantino i maj.

- Det er tid til at undersøge, hvordan spillet er struktureret på verdensplan, og overveje hvad der er bedst for vores sports fremtid.

- Heriblandt om den nuværende cyklus på fire år forbliver det mest optimale udgangspunkt for, hvordan fodbold bliver administreret i forhold til både det konkurrencemæssige og det kommercielle.

Ifølge AP har Gianni Infantino ansat tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger til at fremme idéen. Wenger er nu chef for global fodboldudvikling i FIFA.

Forslaget om VM hver andet år var fremsat af Saudi-Arabiens fodboldforbund.