Fodbold

- En meget, meget kedelig indtræden på landsholdet, siger Toft

Mohamed Daramy blev taget ud i pausen lørdag aften mod Færøerne, da han fik sin første A-landskamp fra start.

Han har imponeret stort. Rigtig stort.

Med sine snævre driblinger, sit uforudsete retningsskift og et stort smil på læberne var Mohamed Daramy den helt store profil i Superligaens første runder i denne sæson.

Daramys præstationer kastede et skifte til Ajax og sin første A-landsholdsudtagelse af sig. Onsdag aften mod Skotland fik Daramy et meget kort indhop, mens han lørdag aften mod Færøerne fik sin første landskamp fra start.

Men det blev ikke en succes. Det er den følelse, TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft står tilbage med:

- Det er nok noget med, at det hele går lidt for hurtigt karrieremæssigt. Lige pludselig slog han igennem og blev alles darling. Lige pludselig blev han dansk fodbolds varmeste navn. Og så er det måske lidt for voldsomt lige pludselig at spille på A-landsholdet.

- Det kan lyde lidt mærkeligt, men han fik ikke den her støtte. Og så var han under det niveau, han har vist i FCK i den her eftersommer. Så en meget, meget kedelig indtræden på A-landsholdet for ham. Han får en dum advarsel og bliver hevet ud i pausen. Men nu skal han lægge på. Også rutinemæssigt. Han er kun 19 år.

Flemming Toft gav efter kampen den unge kantspiller et 1-tal i sin karakterbog. Et karakter for en 'ikke så god' indsats.

- Han virkede så hæmmet, at vi ikke fik de eksplosioner og udfordringer, der har præget hans eftersommer i FCK. Og det blev “toppet” med en dum advarsel før pausen. Skiftet ud med Andreas Skov Olsen i pausen, lød begrundelse for 1-tallet.

Toft har ellers i sensommeren været yderst begejstret for den nye Ajax-dansker. Inden Kasper Hjulmands landsholdsudtagelse sagde Toft, at Daramy var dansk fodbolds hotteste navn, og at han burde blive belønnet med en udtagelse til landsholdet.

Senere i august dedikerede Toft en klumme til Daramy, hvor han kaldte ham for en 'fodboldmæssig attraktion'. Med andre ord var det store forventninger, der i første omgang ikke blev indfriet på landsholdet.

Hjulmand skal samle Daramy

Daramy spillede som nævnt sin første kamp fra start på landsholdet. Ramus Nissen startede også ind, hvorfor han noterede sig for sin landsholdsdebut.

Begge blev pillet ud i pausen, og landstræneren er godt klar over, at der ligger et arbejde forude.

- Det kan godt være, at jeg har en opgave med at få dem genrejst, men det er sådan, det er. Jeg skal have sludret med dem, siger Kasper Hjulmand ifølge Ritzau.

Faktisk var Hjulmand bange for konsekvenserne, hvis han lod Daramy blive på banen i 2. halvleg.

- Mohamed Daramy fik ikke lige ramt noget, og han fik et gult kort - og hvem ved, hvad der kunne ske, hvis han kom for sent i en tackling i 2. halvleg. Jeg var ikke sikker på dommerlinjen, for jeg vidste ikke rigtig, hvad han kunne finde på.

- Så jeg var usikker på at lade ham blive derinde, og han havde heller ikke rigtig fået sat sig igennem, siger Kasper Hjulmand til Ritzau.

Danmark endte med at vinde landskampen over Færøerne med 1-0. Dermed står Danmark stadig med lutter sejre efter fem VM-kvalifikationskampe.

Tirsdag aften venter den sidste landskamp i denne omgang, når Israel kommer på besøg i Parken.