Fodbold

Aldrig været bedre, siger DBU's talentchef

Ifølge DBU-talentudviklingschef Flemming Berg har de danske ungdomshold aldrig set bedre ud, end de gør nu.

Der har været meget at fejre denne sommer på vegne af dansk fodbold. Ud over at A-landsholdet nåede til semifinalen ved EM, viste U21-landsholdet også fremragende takter og tilkæmpede sig en kvartfinale ved U21-EM.

Det skyldes ifølge talentudviklingschefen for Dansk Boldspil-Union (DBU), Flemming Berg, at dansk talentudvikling befinder sig et godt sted for tiden.

- Talentudviklingen i Danmark er på et tårnhøjt niveau, og det høster A-landsholdet frugterne af.

- Hvis du kigger på truppen nu og ser, hvor mange der har været med til en U21-slutrunde, så tror jeg, at vi ligger tæt på 75 procent, siger talentudviklingschefen.

- Vi står på et leje, som aldrig har været højere. Vi præsterer vanvittigt højt på alle vores ungdomshold, og U21-holdet har kvalificeret sig til de sidste fire slutrunder.

- Vi har tabt én kvalifikationskamp i 11 år med U21-landsholdet. Det er jo fuldstændig uhørt for et land som Danmark, siger Flemming Berg.

Ifølge Flemming Berg skyldes de flotte resultater et stærkt samarbejde klubber og forbund imellem.

- Talentudviklingen er kernesund i Danmark, og det skyldes sammenspillet mellem det, der foregår i klubberne, hvor spillerne udvikles til daglig, og forbundet, siger Berg.

Det danske U21-landshold spiller EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan tirsdag klokken 16 dansk tid.

Det er første kvalifikationskamp for U21-holdet, efter at Jesper Sørensen tiltrådte som ny træner.