Fodbold

Tofts karakterbog: Dansk fodbold er, hvor vi ikke har været i de seneste 20 år

​TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere og landstræneren efter sejren over Israel i VM-kvalifikationen.

Festen, der bliver ved at give. Landsholdet er hvermandseje - og nu ser alle i Dannevang frem mod VM-slutrunden om 15 måneder. Den er god nok - Danmark er klar som den første nation. Altså ikke på nørdernes endeligt - men hold nu op. VM-pladsen er i hus.

Seks kampe, fuldt hus på tavlen - og i Parken. Målscore 22-0. Det er aldrig sket før i en kvalifikation. Hjulmands værksted skriver historie. Og der er dømt "vi er røde, vi er hvide" i månedsvis. Måske årevis.

Det er europæisk topklasse, det her. Vi bliver underholdt, vi synger, vi gynger, vi er med dem - de er med os. Vi er sammen side om side. Dansk fodbold er, hvor vi ikke har været i de seneste 20 år.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Den er tvetydig, den her. Det er nemt at være Kasper Schmeichel - defensiven foran ham gør ham ubeskæftiget. Det er ikke nemt at være Kasper Schmeichel - når han skal karakterbedømmes. Derfor ligger han ofte til mellemkarakteren, men i dagens anledning et tal op. Fordi han var, hvor han skulle være.

  4
 • Daniel Wass

  Wingback

  Hans rumfordeling igen noget, der gav en ekstra dimension. Han slap sin backkant i offensiven og trak enten på fløjen - hvorefter Skov Olsen trak ind - eller lagde sig som offensiv midtbanespiller i dybden. Dødbolden til Kjærs pande hård og præcis.

  5
 • Joachim Andersen

  Forsvarsspiller

  Lidt "tung" indledning, hvor opspillet blev uden tempo. Og så slog han nogle lange afleveringer. Men yderst påpasselig og landsholdstrøjen klæder ham trods småfejl.

  4
 • Simon Kjær

  Forsvarsspiller

  Urokkelig og med den nødvendige tålmodighed, da den danske start ikke rigtig fungerede. Præcis placering og lige så skarpt hovedstød til 2-0.

  5
 • Andreas Christensen

  Forsvarsspiller

  Det bliver næsten copy paste. Ro, balance - også mens israelerne foran ham "drillede" i den første halve time.

  4
 • Joakim Mæhle

  Wingback

  Ikke i Mæhle-vater, som vi senest så det mod Skotland. Men hans ivrighed skal roses - det var optakten til det tredje mål. Til gengæld lykkedes hans ridt ikke så ofte som tidligere. Og dog i de sidste minutter - tæt på et straffespark.

  4
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbanespiller

  50-kamps jubilar i en lederrolle. Han tog ansvar, og en stabil indsats var med til at skabe ro hen ad vejen. Og jeg minder lige om overblikket. Og lederskabet.

  4
 • Thomas Delaney

  Midtbanespiller / Kampens spiller

  Utrættelig med det store arbejdsområde - også i dybden. Det værdifulde arbejde smitter på medspillerne og den generelle gejst og gør ondt på modstandernes defensiv. Og hans virke ved bageste stolpe, længst væk fra for eksempel dødbolde, gav igen bonus. Hovedstødsmålet til 4-0, igen fra Wass. Kampens spiller. Ukuelige Delaney.

  6
 • Andreas Skov Olsen

  Kantspiller

  Lidt tøvende i starten, men så byggede han selvtillid op, inviterede til udfordringer, hvor ikke alle lykkedes - og så målet til 3-0. Ha-le-lu-ja for en perle. Firsttimet ind med fart og præcision. Netmaskerne bag den israelske målmand udvidet til A4-størrelse.

  4
 • Yussuf Poulsen

  Angriber

  Her fik hans energi sat et talmæssigt aftryk. Ustandselig i bevægelse og opmærksom. Det han (også) skal, gjorde han - fulgte op som den første, da Damsgaards skud blev pareret. En af Yussuf Poulsens bedste landskampe.

  5
 • Mikkel Damsgaard

  Kantspiller

  Han er uforlignelig med sine finurligheder. Ikke alle lykkedes, men det betyder mere, at han hele tiden udfordrer på en bund af selvtillid. Assist til to mål - den tekniske færdighed før 3-0 af høj klasse. En tæmning på en hård aflevering fra Mæhle og i næste bevægelse en servering til Skov Olsen.

  5
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Havde valgt Skotland-opstillingen - som ventet.  Og han har altså indprentet tålmodighed som en af dyderne til dette hold. Virkede ikke som en med rysten på hænderne over den lidt tøvende start. Og afleverede igen lidt taktiske finesser.

  5