Fodbold

Fest i Parken til oktober? Sådan sikrer Danmark VM-plads

Danmark er snublende tæt på en plads til VM i Qatar, og oktober kan blive måneden, hvor de sætter det på plads matematisk.

Seks danske point i de resterende fire kampe vil indløse en VM-billet. Det er fakta efter en historisk dansk kvalifikationsfase.

Det betyder, at Danmark allerede kan sikre sig kvalifikationsgruppens førsteplads 12. oktober til hjemmekampen mod Østrig med to kampe inden gruppen er færdigspillet.

- Vi tager ikke let på noget. Så vi trykker igennem og sørger for, at vi er gode i den næste samling, siger Kasper Hjulmand efter 5-0-sejren over Israel tirsdag aften.

Tre dage inden kampen mod Østrig i Parken møder danskerne Moldova i Chișinău, og efter en knusende 8-0-sejr til Danmark i første kamp må det forventes, at Hjulmands tropper hiver tre point hjem.

- Vi er ikke over målstregen endnu, siger Hjulmand

Samtidig skal Skotland og Israel mødes i den kommende spillerunde. Her vil Skotland med en sejr komme på 14 point, mens 3 point til Israel vil sende dem op på 13 point.

Det betyder, at den mindste pointforskel, Danmark kan have inden kampen mod Østrig – såfremt danskerne vinder i Moldova – er syv point. Og med tre kampe tilbage efter næste spillerunde er der ni point at spille om.

Derfor bliver kampen mod Østrig efter alt at dømme aftenen, hvor Danmark kan sikre sig VM-kvalifikation og begynde at booke fly og hotel i Qatar – hvis de ikke allerede er i gang med den proces.

- Vi skal have gjort det færdigt. Vi er ikke over målstregen. Før vi er det, trykker vi på. Vi kan se frem til en kamp mod Østrig i Parken, og jeg vil anbefale alle at få købt billetter til det her, for der bliver tryk på igen, og forhåbentlig kan vi lave en fest mere og en ny magisk aften, tilføjer Hjulmand.

Tirsdag spillede Danmarks landshold mod Israel foran et udsolgt Parken.

Har kampe mod Færøerne og Skotland i baghånden

Går det galt mod Østrig, har Danmark stadig to kampe i baghånden i november, hvor de møder Færøerne og Skotland. Derfor er pladsen så godt som sikret, vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, der ser frem til oktobers landsholdssamling.

- Vi er så tæt på, så forløsningen kommer til oktober. Det kan ikke gå galt at kvalificere sig. Ganske enkelt. Den er 99 procent. Men selvfølgelig skal Kasper Hjulmand som den gode leder, han er, fastholde, at spillerne skal holde momentum, siger fodboldkommentatoren.

Danmark spiller næste landskamp 9. oktober i Moldova.