Fodbold

Israels landstræner hylder Danmark

Den israelske træner måtte efter Danmarks 5-0-sejr i VM-kvalifikationen erkende, at Danmark overmatchede dem.

Det så imponerende ud, da det danske landshold bankede Israel 5-0 i Parken tirsdag aften. Danmark har nu taget seks sejre i seks kampe i VM-kvalifikationen med en målscore på 22-0.

Efter kampen lovpriser Israels landstræner, østrigeren Willi Ruttensteiner, det danske holds magtdemonstration.

- Danmark spiller på et andet niveau for tiden. Kvaliteten på det danske hold var for meget for os, og vi var ikke i stand til at følge med, siger han.

De første knap 30 minutter af kampen så nogenlunde lige ud, men da først Danmark fik hul på bylden på et mål af Yussuf Poulsen, så det svært ud for Israel.

- Indtil første mål spillede vi godt. Holdet var velorganiseret, men efter første mål tabte vi kontrollen over midtbanen, mener Israels træner.

Danmark på et helt andet niveau end alle andre hold

Efter den første halve time gik det stærkt, og da de 90 minutter plus tillægstid var overstået, stod der 5-0 på måltavlen i Parken. Og det resultat ærgrer landstræneren sig over.

- Vi skal helt sikkert gøre det bedre. Men jeg må bare sige, at kvaliteten på det danske hold i dag var for højt til os. Vi kunne ikke være med i det tempo.

- Danmark spiller på et andet niveau end alle andre hold lige nu, siger Israels landstræner.

Anfører lægger sig også ned

Det var samme analyse, som Israels anfører, Bibras Natcho, havde efter kampen.

- De første 25 minutter var gode, men efter første mål kollapsede vi. Vi må erkende, at Danmark var det bedste hold.

- Mod den her slags hold kan man ikke tillade sig at lave fejl, for de finder svaghederne og udnytter dem, siger anføreren.

Landstræner ikke tilfreds med opdækning på dødbolde

I kampen scorede Danmark tre næsten ens mål på hovedstød efter frisparksindlæg, hvor bolden blev sendt mod det lange hjørne.

- Vi gav tre mål væk efter dødbolde. Selv om det er en dansk styrke, så er jeg ikke tilfreds, for det skal vi gøre langt bedre, siger Willi Ruttensteiner.

Efter nederlaget rykker Israel ned på tredjepladsen i Gruppe F.

Det forhindrer dog ikke den israelske anfører i at bevare VM-håbet før de afsluttende kvalifikationskampe.

- Vi bliver nødt til at komme videre fra det her nederlag hurtigt. Vi har også oplevet mange positive ting under den her kvalifikation, og vi er stadig med i kampen, siger Bibras Natcho.

Danmark ligger suverænt i toppen af Gruppe F, og billetten til VM i Qatar kan sikres i oktober, hvis Danmark vinder ude over Moldova og hjemme over Østrig.