Syg Lars Høgh takker for hyldest

Lars Høgh, der meldte afbud til VM-kvalifikationskampene grundet sin kræftsygdom, påskønner den hilsen, han fik under tirsdagens kamp.

Lars Høgh har i flere år kæmpet mod kræft.

I 2018 fik Høgh konstateret kræft i bugspytkirtlen og har siden været i behandling. Hans tilstand var under sommerens EM god nok til, at han kunne være en del af landsholdet, men han måtte melde afbud til de netop afviklede landskampe.

Under tirsdagens 5-0-sejr over Israel kunne man på stadion se et hvidt banner med hjerter og teksten: Lars Høgh.

Nu har Høgh selv reageret på den fine hilsen fra Parken. Det har han gjort i et Twitter-opslag fra DBU, hvor han siger:

- Kære fans i Parken. Tusind tak for den stærke opbakning til hele holdet til den flotte landskamp i går.

- Også tak for den smukke hilsen under kampen. Det betyder meget for mig og familien.

- Vi ses igen, kh Lars.

Landstræner Kasper Hjulmand opdagede også den fine hilsen undervejs i tirsdagens kamp, og på pressemødet efter var han hurtig til at hylde Lars Høgh.

- Jeg kunne ikke lade være med at se det banner, der var en stor hilsen til Lars Høgh, og ham dedikerer jeg endnu en gang den her sejr til. Det er til dig, Lars, sagde Hjulmand på pressemødet.

Efter kampens afslutning havde Kasper Hjulmand og holdet også Høgh med i tankerne, da landstræneren samlede spillerne i en klynge i midtercirklen.

- Der var en samhørighed i momentet, så jeg sagde til drengene: 'Bliv ude og hyg jer et stykke tid, og så sender vi al den positive energi, der er på det her stadion til Lars, og så giver vi den gas.

Siden Lars Høgh i sommeren 2018 blev ramt af sygdommen har han været gennem en operationen og flere kemoforløb.

I 2019 fik Fynboen et tilbagefald, men er kommet stærkt igen, hvorfor han også kunne deltage som del i Kasper Hjulmands stab under sommeren EM-slutrunde.

Et nyt tilbagefald i løbet af sommeren betød, at Høgh måtte melde afbud til den seneste uges tre kampe, som bød på tre sejre over Skotland, Færøerne og Israel.