Fodbold

Dolbergs klub får pointstraf efter ballade

Ligakampen mellem Nice og Marseille blev afbrudt, da en stor gruppe fans invaderede banen. Nu er der faldet dom i sagen, og kampen skal spilles om.

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg så ud til at blive matchvinder, da Nice 22. august førte 1-0 på hjemmebane mod Marseille, inden et kaos uden lige pludselig brød ud.

Med et kvarter tilbage af kampen blev udeholdets Dimitri Payet ramt af en vandflaske fra Nice-tribunen, hvilket blev indledningen til tumult, hvor Nice-fans også invaderede banen.

Kampen blev afbrudt efter 76 minutters spil, og nu har disciplinærudvalget i fransk fodbold afsagt dom i sagen, hvor hjemmeholdet har modtaget en pointstraf. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Nice er blevet frataget ét point i tabellen, ligesom de har fået ét point i betinget straf. Det betyder, at hvis der opstår flere uroligheder resten af sæsonen, kan fodboldforbundet vælge at fratage dem yderligere et point.

Kasper Dolbergs klub blev allerede straffet i første omgang dagen efter kampen, hvor det blev besluttet, at sydtribunen, hvorfra invasionen skete, skulle lukkes i fire kampe.

Nu ligger det så fast, at Nice skal spille sine næste to hjemmekampe helt uden tilskuere, mens omkampen mod Marseille skal spilles på neutral grund.

Karantæner til Marseille-folk

En lang række spillere for begge hold var involveret i den voldsomme tumult, men her har man kun fundet belæg for at straffe to spillere.

Marseilles Alvaro Gonzalez er blevet udelukket i to kampe, mens hans holdkammerat Dimitri Payet skal en enkelt kamp på tribunen.

Den værste straf er tilfaldet Pablo Fernandez, der er fysioterapeut i Marseille. Han er blevet udelukket frem til juni 2022, efter at han rettede et hårdt skub/slag mod en fan, der faldt i græsset.

Efter afbrydelsen forsøgte Nice at få kampen genoptaget, men Marseille-spillerne nægtede at komme tilbage på banen, da de frygtede for deres sikkerhed.

Med pointstraffen har Dolberg og Nice nu kun seks point efter tre kampe, selvom de altså har vundet to og spillet en enkelt uafgjort.