Fodbold

Peter Møller hylder danske fans

Fodbolddirektør i DBU Peter Møller glæder sig over den nuværende situation for det danske landshold og giver fansene en stor del af æren.

For godt tre år siden var det Vikarlandsholdet, der repræsenterede det danske landshold.

Tirsdag aften var Parken udsolgt en hverdagsaften til en kvalifikationskamp.

Kontrasten er ikke til at tage fejl af, og støtten til landsholdet er på sit højeste længe.

Fodbolddirektøren i DBU, Peter Møller, har også svært ved at forstå den opbakning, der lige nu præger det danske landshold.

- Det betyder jo alt. Landsholdet eksisterer jo netop også på baggrund af det, vi har set den sidste uge. Det kan skabe fællesskaber, store øjeblikke og oplevelser. Landsholdet er til for danskerne, siger han til TV 2 SPORT.

- Det gør mig stolt. Stolt over at være dansker, når man ser den sammenhæng, der er mellem de danske fans. Når man kigger udover et rødt-hvidt Parken med så mange glade danskere og så ser et hold sprudle og række ud til fansene også. Så bliver jeg stolt på dansk fodbolds vegne.

De danske fans er for alvor rykket ud af stuerne. Mod Skotland og Israel var Parken fyldt til bristepunktet, og DBU kan allerede nu berette, at de to resterende VM-kvalifikationskampe på hjemmebane i 2021 også er udsolgt.

Kampprogram resten af året

  • 9/10 Moldova - Danmark
  • 12/10 Danmark - Østrig
  • 12/11 Danmark - Færøerne
  • 15/11 Skotland - Danmark

- Det giver energi, og det giver også en stolthed for spillerne. Det betyder meget for dem, at der er den her opbakning til dem. De kan mærke, at de bliver elsket, at de bliver holdt af, og at det så også bliver gengældt, når de giver noget til fansene. Lige nu har vi en god samhørighed mellem spillerne, trænerteamet og så publikum, som er helt vidunderlig, siger Peter Møller.

Hjulmand tilslutter sig Peter Møller

Landstræner Kasper Hjulmand, der ved flere lejligheder har takket for den danske befolknings støtte, tilslutter sig Peter Møller og glæder sig over det fællesskab, danskerne har fået omkring landsholdet.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at give noget til folket og give noget tilbage. Vi er dybt taknemmelige og håber, vi kan fortsætte vores gode samarbejde og vores indbyrdes opbakning og omsorg. Det er vi glade for, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT og glæder sig over sit nye "fort":

- Dem, der kommer her, skal være rigtig gode, hvis de skal have noget med.

Fanprojekt har været i gang i flere år

Selvom de gode danske resultater i de seneste år unægtelig har haft en positiv indflydelse på opbakningen til landsholdet, er det ikke den eneste årsag.

Faktisk har DBU i flere år været i gang med en proces, der skulle skabe fornyet tilslutning til det danske landshold. Det fortæller Peter Møller.

- Mange siger, det er kommet på baggrund af den flotte EM-slutrunde, men der er faktisk nogle strategiske tiltag, vi satte i gang for flere år tilbage.

- For tre år siden lavede vi en fanstrategi, hvor vi ønskede, at herrelandsholdet skulle være mere omfavnende, sympatisk og i øjenhøjde med Danmark. Derfor foretog vi en række tilvalg i forhold til fans og lavede en masse arrangementer, men så kom coronaen og satte samhørigheden lidt på pause.

- Men det er klart, at det her EM virkelig har sat turbo på projektet.

Danmark er forstsat ubesejrede i VM-kvalifikationen, hvor det er blevet til seks sejre i seks kampe. Dermed har Danmark sat kursen direkte mod VM i Qatar, der afvikles i november og december 2022.