Fodbold

Real Madrid vender hjem til ufærdigt Bernabeu efter halvandet års fravær

Siden 2019 har Bernabeu været under en stor ombygning, der fortsat er i gang, men nu får Real Madrid igen lov til at spille på det ikoniske stadion.

Bernabeu blev indviet tilbage i 1947 og har siden ageret kulisse til nogle af de største fodboldkampe i verden.

Det er dog efterhånden lang tid siden, at der har været afviklet kampe på det historiske stadion. I 2019 blev der nemlig igangsat en vild renovering af det flotte stadion, der har afholdt Real Madrid fra at kunne bruge stadionet. Ikke siden marts 2020 har stadionet været i brug.

Det ændrer sig på søndag, hvor det igen bliver muligt at afvikle fodboldkampe på Bernabeu. Her tager Real Madrid hjemme imod Celta Vigo i La-Liga, hvor der bliver lukket 30.000 tilskuere ind.

Og noget tyder på, at stadionarbejderne har arbejdet i døgndrift de seneste uger. For Real Madrid offentliggjorde tidligere i august en video, hvor Bernabeu ikke lignende et stadion, der skulle afholde en fodboldkamp den 12. september.

Heldigvis tyder alt på, at arbejdet mod at få stadionet klar til ligakampen i weekenden går den rigtige vej, og torsdag eftermiddag lignede Bernabeu også et stadion, der igen kan byde fodboldfans velkomne.

Præsident hylder kommende stadion

At der ikke kommer flere tilskuere på stadion til kampen søndag skyldes, at renoveringsarbejdet fortsat er i gang, hvorfor flere dele af Bernabeu ikke kan tages i brug. Efter planen skal det nye stadion stå klar i januar 2023. Derudover er der fortsat restriktioner for at undgå spredning mod coronavirus.

Den totale ombygning vil, ifølge Real Madrid-præsident Florentino Perez gøre det muligt for Real Madrid at nå nye højder.

- Det nye Santiago Bernabeu bliver det bedste stadion i verden. Det nye stadion vil tillade os fortsat at vokse. Det vil tillade Real Madrid fortsat at være konkurrencedygtige på en stadig sværere scene i international fodbold, sagde Florentino Perez tilbage i 2019 ifølge the Telegraph.

Det er heller ikke uden omkostninger, at Real Madrid ombygger deres elskede stadion. Ifølge Forbes har hovedstadsklubben lånt 575 millioner euro af hovedsageligt JP Morgan og Bank of America Merrill Lynch for at kunne realisere drømmen om det nye stadion. Lånet skal afdrages over de kommende 30 år.

Det ambitiøse stadionprojekt indeholder, blandt meget andet, en 360 graders videoskærm, et tag, der kan rulles af og på, en stor udvidelse af museet og en ny sektion for siddende tilskuere. Stadionkapaciteten forbliver på omkring 80.000.

Seneste gang der blev spillet fodbold på Bernabeu var den første marts 2020, hvor Real Madrid besejrede rivalerne fra FC Barcelona med 2-0.