Spiller faldt om på banen i 1. division - kom til sig selv i ambulancen

Vendsyssels Wessam Abou Ali faldt om på banen i kampen mod Lyngby lørdag eftermiddag og blev kørt på hospitalet.

Vendsyssels Wessam Abou Ali er fragtet på hospitalet i ambulance efter at være faldet om i kampen mod Lyngby i den næstbedste fodboldrække.

Kampen blev i første omgang afbrudt, og siden besluttede kampens dommer, at den ikke skal færdigspilles lørdag.

Der var spillet en time, da Abou Ali pludselig lå på græsset på banens midte. Med- og modspillere ilede til for at se til den 22-årige angriber og fik med det samme tilkaldt Vendsyssels sundhedsstab.

Ifølge Ekstra Bladet blev Abou Ali lagt i aflåst sideleje. Han hostede flere gange, hvorefter tonen blev skærpet, og der blev råbt efter en hjertestarter.

Spillerne dannede en ring rundt om Abou Ali, mens han blev behandlet på banen. Efter mindre end ti minutters behandling blev Vendsyssel-spilleren båret op i en ambulance og kørt på hospitalet.

Kom til sig selv i ambulancen

På det sociale medie Twitter skriver flere personer, at stadionspeakeren i Vendsyssel har fortalt, at Wessam Abou Ali var vågen, da han blev kørt væk fra banen. Nordjyske skriver ligeledes, at han var ved bevidsthed, da ambulancen forlod stadion.

Vendsyssel oplyser på Facebook, at Abou Ali faldt om med krampeanfald. Klubben har fået denne rapport fra sin læge:

- Vi holdt øje med vejrtrækningen og puls, som var til stede under hele forløbet. Efter en otte minutters tid kom ambulancen. I ambulancen kom han til sig selv, og på sygehuset var han ved fuld bevidsthed og kunne selv gå fra båren til sengen. Nu undersøger de ham, og han er stabil og har det til trods for omstændighederne godt, fortæller Vendsyssel-læge Jeppe Nygaard, der var med i ambulancen.

Stillingen var 1-1, da Wessam Abou Ali faldt om, og kampen blev afbrudt. Da ambulancen var kørt, gik spillerne fra begge hold rundt til tribunerne og klappede op mod publikum som tegn på, at kampen var forbi.

Det er endnu ikke klart, hvornår kampen vil blive færdigspillet.

- Vi vender tilbage, når vi ved mere om genoptagelsen. Vores tanker er naturligvis med spilleren, hans familie, holdkammerater og alle i Vendsyssel FF, skriver Lyngby på sin hjemmeside.

I juli fortalte Wessam Abou Ali til Midtjyllands Avis, at han følte ubehag, når han dyrkede fysisk aktivitet, og pulsen blev høj. Dengang gennemgik han undersøgelser for at finde ud, hvad ubehaget skyldtes.

Andet spillerkollaps på tre uger

Det er anden gang på blot tre uger, at dansk divisionsfodbold bliver ramt af et spillerkollaps. For tre uger siden var det den tidligere FCK-spiller Ahmed Daghim, der faldt om i Koldings kamp mod FA 2000 i 2. division.

Daghim var i gang med at varme op på sidelinjen, da han faldt om.

Han blev kørt på hospitalet, og siden meddelte Kolding, at han efter omstændighederne havde det godt.

Wessam Abou Ali, der har spillet på flere danske ungdomslandshold, kom til Vendsyssel fra Silkeborg i sommer. Han har tidligere været på kontrakt i AaB, men forlod sidste år den nordjyske storklub i jagt efter mere spilletid.