Fodbold

Komet fejrede afgørende mål og Bernabeu-comeback hos fansene

Real Madrid hentede en sejr på 5-2, da de for første gang i halvandet år spillede en hjemmekamp på Estadio Santiago Bernabéu.

Vinicus Junior havde scoret til 3-2, og jublen brød løs.

Målet blev fejret med et stormløb ud mod publikum, hvor han først krydsede sidelinjen og siden hoppede over banden.

Her plejer fodboldspillernes fejringer at stoppe, men brasilianeren tog den skridtet videre. Vinicius hoppede nemlig over reklamebanden, hvor han endte i armene på en stor gruppe fans, der formentlig fik en oplevelse for livet.

Kampens dommer var dog ikke helt lige så glad for fejringen som de fremmødte fans. Han hev nemlig fluks et gult kort op og uddelte det til Vinicius.

Scoringen endte som den afgørende brik på en stor aften, hvor Real Madrid vendte tilbage til deres ikoniske hjemmebane Santiago Bernabéu. Klubben har benyttet sig af træningsstadionet Estadio Alfredo di Stefano siden marts 2020, da Bernabéu er under ombygning.

Godt 20.000 fans havde fået fornøjelsen af 'comebacket' til stadion, og de blev i den grad forkælet - både med mål og med spillere på tæt hold.

Real Madrid 5-2 Celta Vigo

  • 0-1 Santi Mina (4')
  • 1-1 Karim Benzema (24')
  • 1-2 Franco Cervi (31')
  • 2-2 Karim Benzema (46')
  • 3-2 Vinicius Junior (54')
  • 4-2 Eduardo Canavinga (72')
  • 5-2 Karim Benzema (88')

Hård start

Selvom det hele endte så godt, startede alt langt fra som håbet.

Real Madrid nåede knapt nok at komme i gang med kampen, inden det gik galt.

Efter et par sekunders klumpspil med svage indgreb af Casemiro og Nacho Fernandez endte bolden for fødderne af Celta Vigos Santi Mina, der sikkert sparkede bolden i mål efter blot fire minutter.

Udeholdet formåede dog ikke at holde fast i den gode start, og herfra stod der Real Madrid på det meste.

Og efter 24 minutter udlignede Karim Benzema med en afslutning op under overliggeren efter et flot opspil.

Lækker Vigo-detalje

Men Benzema nåede ikke at juble ret længe, inden Celta Vigo igen var på spil.

Her modtog Franco Cervi en bold i feltet, som han med hælen sendte mod mål. Her ramte den stolpen, inden den røg lige ud i fødderne på Cervi, der let kunne sparke bolden i mål.

- Det er Celta Vigo for fuld udblæsning, når det er allerbedst. Det ender hos Cervi, der afslutter det havlfrækt med en 1-2 med stolpen. Men de angriber simpelthen med hele baduljen. Det er det, der er så flot ved det her hold, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om scoringen.

Men igen ville den franske skarpretter det anderledes. Karim Benzema modtog få minutter senere et indlæg, og med et veltimet hovedstød sendte han bolden i nettet igen.

Herefter scorede Vinicius til 3-2, inden den 18-årige debutant Eduardo Camavinga gjorde det til 4-2.

Helt vildt blev det dog på Bernabeu, da Karim Benzema fuldendte sit hattrick med en scoring på straffespark til 5-2.

'Det er specielt'

Op til kampen var det helt store fokus på Real Madrids tilbagevenden til det ikoniske stadion.

Klubben har spillet på det noget mindre Estadio Alfredo di Stefano siden marts 2020, fordi Bernabéu er under ombygning. En ombygning, der først ventes helt færdig i januar 2023.

Men søndag aften var stadion altså klar nok til fodbold igen.

Real-træneren Carlo Ancelotti kaldte det en 'speciel dag', mens også Mads Junker glædede sig over at have stjernerne tilbage på eget græs.

- Det bliver skønt at se dem i de rigtige omgivelser. Det har ikke været Real Madrid værdigt.

Samtidig satte han ord på, hvorfor det blev specielt for Real Madrid at vende tilbage.

- Det er da specielt. Også for de spillere, som vi kender så godt. De kender omklædningsrummet og kender hvert et græsstrå. Det er det, der er ved at have en hjemmebane. Du kender alt, du har dine ritualer, og du har din rytme. Så noget af det visuelle giver lidt med flotte rammer og mange tilskuere, men rent fodboldmæssigt betyder det bare meget, at du står på den samme bane igen og igen og igen, sagde Mads Junker.

Real Madrid fik da også den forventede retur til Bernabeu. En retur og en sejr, der betyder, at de nu har ti point efter fire kampe.