Fodbold

Behandling virkede ikke - Braithwaite skal opereres

Martin Braithwaite drømmestart på sæsonen er blevet forpurret af en knæskade.

Martin Braithwaites knæproblemer fortsætter, og derfor er der nu ingen anden udvej end operation.

Det skriver FC Barcelona på sin hjemmeside og oplyser, at der er tale om smerter omkring knæskallen.

- Hans venstre knæ har ikke reageret på den konventionelle behandling. Den danske angriber skal derfor opereres en af de kommende dage, skriver klubben.

Klubben melder ikke noget om skadens varighed.

Drømmestart på sæsonen

Braithwaite fik en drømmestart på sæsonen i FC Barcelona, da han scorede to mål og lavede en assist i premieresejren på 4-2 over Sociedad.

I de efterfølgende to kampe startede danskeren også i inde, men 28. august måtte han lade sig udskifte mod Getafe.

Landsholdsspilleren satte sig i græsset og bad selv om at blive udskiftning på grund af smerter i det venstre knæ.

Problemerne fortsatte, og derfor blev han tvunget til at melde afbud til landskampene i starten af september mod Skotland, Færøerne og Israel.

Søndag florerede der rygter i de spanske medier om, at skaden ville holde Braithwaite ude i op til fire måneder, men så klar en konklusion er FC Barcelona altså ikke nået frem til.

'Har bidt sig godt fast'

Uanset hvad er en længere pause rigtig dårligt nyt for Martin Braithwaite, siger fodboldekspert på TV 2 SPORT Mads Junker.

- Han har bidt sig godt fast. Griezmann er væk nu. Så ved jeg godt, man har fået Luuk de Jong ind, men han bliver udelukkende brugt som indskifter, lyder det til i de hollandske medier. Han var kommet dét tættere på en startplads og havde også aftvunget sig en startplads i starten, siger Junker.

Martin Braithwaite kom til FC Barcelona fra Leganes i februar 2020. Han har spillet 56 kampe og scoret 10 mål.

Klubben døjer lige nu gevaldigt med skader på de offensive pladser. Kometen Ansu Fati meldes på vej tilbage fra sin langvarige skade, og klubbens nye angriber Sergio Agüero sidder ligeledes udenfor.

Tirsdag møder åbner Barcelona Champions League-sæsonen på hjemmebane mod Bayern München, hvor spanierne i dén gang har revanche til gode.

Seneste opgør var i Champions League sidste år, hvor Bayern vandt med hele 8-2.