Fodbold

HB Køge møder forsvarende mester i CL-debut

Danmarksmestrene fra HB Køge skal blandt andet et smut til Barcelona i Champions Leagues gruppespil.

De danske mestre i kvindefodbold fra HB Køge skal i Champions Leagues gruppespil møde den forsvarende mester, FC Barcelona, samt Arsenal og Hoffenheim.

HB Køge er debutant i turneringen og var seedet i fjerde og sidste lag, hvorfor chancen for at trække store hold var anselig.

Det blev blandt andet sidste sæsons vinder fra FC Barcelona, som slog Pernille Harder og Chelsea med 4-0 i finalen.

Arsenal sluttede som nummer tre i Englands bedste række, Women's Super League, i sidste sæson. Samme placering opnåede Hoffenheim i Tysklands Frauen Bundesliga.

HB Køge skal spille seks kampe i gruppespillet. Første spillerunde afvikles 5.-6. oktober, og gruppespillet afsluttes 15.-16. december.

Knockoutfasen indledes til marts.

HB Køge kvalificerede sig til gruppespillet ved at sende tjekkiske Sparta Prag ud i den sidste kvalifikationsrunde.

Det danske mesterhold vandt udekampen med 1-0, og den føring kom ikke i fare, da hjemmekampen efterfølgende blev vundet 2-0.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har til denne sæson ændret formatet for kvindernes Champions League. Således har der tidligere ikke været et gruppespil.

Samtidig er præmiepengene i turneringen firdoblet til 178 millioner kroner. Det betød, at HB Køge med pladsen i gruppespillet allerede sikrede sig tre millioner kroner.

Vinderen af turneringen kan se frem til at indkassere omkring ti millioner kroner samlet set.