Fodbold

Mourinho jublede som et barn - løj for alle op til kampen

José Mourinho jublede vildt, da det lykkedes ham at vinde i sin kamp nummer 1000 som fodboldtræner. Det skete søndag aften, da Roma slog Sassuolo 2-1.

- I løbet af ugen har jeg løjet for mig selv, det må jeg erkende.

Sådan siger Roma-træner José Mourinho på pressemødet efter holdets 2-1-sejr over Sassuolo, der blev en realitet efter en scoring i tillægstiden.

En sådan sejr er vigtig for Mourinho og hans mandskab, da det bringer Roma helt til tops i Serie A. Men sejren har også en symbolsk værdi for den portugisiske manager, da søndagens sejr kom i jubilæumskamp nummer 1000 som træner.

Roma - Sassuolo

 • 37, Bryan Cristante 1-0 (Roma)
 • 57, Filip Djuricic 1-1 (Sassuolo)
 • 90+1, Stephan El Shaarawy 2-1 (Roma)

Forud for søndagens opgør havde Mourinho forsøgt at nedgøre værdien og betydningen af en jubilæumssejr, men efter kampen måtte han erkende, at det har fyldt i hovedet i et stykke tid.

- Jeg har hele ugen villet overbevise mig selv om, at det ikke var specielt for mig, men sandheden er, at jeg har løjet for mig selv og for alle, siger han ifølge Tuttomercatoweb.

- 1000 kampe er meget, og jeg ville ikke have et nederlag, for jeg var bange for at tabe.

Udbrød i ekstatisk jubel

Det var også tydeligt for enhver, at Mourinho har haft underspillet betydningen af sin jubilæumskamp.

For da Stephan El Shaarawy i tillægstiden sendte Roma på sejrskurs, kunne den portugisiske træner ikke holde sin glæde tilbage. I ren eufori sprintede han fra bænken og ned bag målet til sine jublende spillere, hvorefter han omfavnede dem.

Jose Mourinho kunne ikke holde glæden tilbage, da han fik en sejr i sin kamp nummer 1000 som træner. Video: Oliver Orup Kristensen

- Det var ekstraordinært. I dag var jeg ikke 58, men 12 år gammel - det var et barns løb. Jeg har allerede undskyldt over for Dionisi (Sassuolo-træner, red.), og jeg lykønsker dem. Det var en fantastisk kamp.

- Jeg vil aldrig glemme kamp nummer 1000 og slet ikke efter en sejr som denne. Tiago Pinto (administrerende direktør Roma, red.) siger, at det var fodboldgudens retfærdighed at Mourinho skulle vinde sin kamp nummer 1000, og måske har han ret.

José Mourinho, der er kendt som The Special One, har oplevet lidt af hvert i løbet af sin nu 1000 kampe lange trænerkarriere. Forud for portugiserens imponerende jubilæumskamp lavede TV 2 SPORT en større fortælling om trænerens vej til de 1000 kampe, og den kan du læse om her.

Tre kuriøse Mourinho-situationer

 • En sprint på Old Trafford

  José Mourinho havde taget sit mandskab Porto videre fra gruppespillet i Champions League-sæsonen 2003/2004. I 1/8-finalen ventede mægtige Manchester United.

  Mourinho og hans tropper var på vej ud af turneringen, men i de døende minutter scorede Costinha det mål, der sendte portugiserne videre. Og så gik José Mourinho amok.

  Han røg op af stolen og spænede hele vejen ned langs sidelinjen på Old Trafford. Han stoppede først, da han nåede klumpen af Porto-spillere. Situationen anses af flere som værende den, der gjorde portugiseren til et kendt ansigt på topplan.

 • Prikker Barca-assistent i øjet

  I 2011 var Mourinho træner i Real Madrid. Under en kamp imod rivalerne FC Barcelona opstod der tumult mellem de to hold.

  Madrid-træneren kunne ikke dy sig, men de fleste vil nok mene, at hans indblanding gik over stregen. Tv-billeder viste nemlig, hvordan José Mourinho prikkede den nu afdøde Barcelona-assistent Tito Vilanova i øjet.

 • "Vis noget respekt"

  I 2018 havde den karismatiske portugiser indtaget trænersædet i Manchester United. Hans hold havde netop tabt 0-3 på hjemmebane til Tottenham.

  På det efterfølgende pressemøde fik Mourinho en lang række kritiske spørgsmål. Til sidst flød bægeret over.

  Træneren rejste sig i protest, mens han forklarede, at han havde flere Premier League-titler end de 19 andre trænere i den engelske liga tilsammen. "Vis noget respekt", lød det flere gange, inden han forlod pressemødet i utide.