Fodbold

Optimistisk Malmö-AC inden stor CL-kamp: - Føler, vi kan slå alle hold

Anders Christiansen og resten af Malmö-mandskabet tager hul på Champions League-gruppespillet på hjemmebane tirsdag, hvor mægtige Juventus venter.

Tårerne løb ned ad kinderne på Anders Christiansen, da han og holdkammeraterne i Malmö FF kvalificerede sig til gruppespillet i Champions League.

Glædestårer var der ikke mandag aften, da han var med på pressemødet før mødet med Juventus tirsdag. Alligevel var det tydeligt, at danskeren ser frem til at starte gruppespillet i den prestigefulde turnering.

Chelsea og Zenit Skt. Petersborg venter senere i gruppespillet, men tirsdag gælder det Juventus. På trods af at modstanderne ser stærke ud, er den danske landsholdsbobler meget optimistisk.

- Vi har glædet os, men det er svært at tale om følelser inden kampen. Når vi spiller kampen, vil vi også vinde den. Det er sjældent, man kan sige, at vi ikke har en chance på papiret.

- Vi har også selvtillid - jeg ved ikke, om vi er dumme, men jeg har en følelse af, at vi kan slå alle hold, især herhjemme, siger Anders Christiansen på et pressemøde ifølge Fotbollskanalen.

Det er tredje gang, Malmö FF har kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League. Det er dog første gang, det sker med Jon Dahl Tomasson som cheftræner.

- Alt pres er på Juventus

Malmö FF har imponeret på vejen til gruppespillet i den prestigefulde turnering, hvor svenskerne blandt andet har slået Rangers og Ludogorets ud.

Nu skal holdet så forsøge at gøre væsen af sig i en svær pulje med Chelsea, Zenit Skt. Petersborg og Juventus - startende med Juventus tirsdag aften.

Det er en opgave, de er klar på i Malmö. Også selvom de er undertippede.

- Alt pres er på Juventus. Det er den største klub i Italien og en stor klub i Champions League. Jeg tror, deres bedst betalte spillere har samme løn som vores lønbudget.

- Vi har chancen for at tage kampen op mod Juventus, og vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan for det og for at tage point - måske tre, lyder det fra Anders Christiansen.

Selvom optimismen altså bobler hos Anders Christiansen, er der også grund til bekymring for Malmö FF.

Holdet er nemlig ramt af mange skader. I den seneste kamp sad hele syv spillere ude med skader, heriblandt danske Jonas Knudsen. Desuden udgik Bonke Innocent med en skade.

Og mandag aften - dagen inden mødet med Juventus - vidste træner Jon Dahl Tomasson fortsat ikke, hvor mange der når at blive klar.

- Vi får se. Vi har ikke trænet endnu. Vi må se, hvordan det ser ud efter træningen, men vi håber, at nogle snart vender tilbage, siger den danske træner på pressemødet.

Det er ikke kun Champions League-gruppespillet, der begynder i denne uge. Det gør både Europa - og Conference League-gruppespillene også - du kan se begge dele direkte på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 Play.