Eksperter peger på to store Champions League-favoritter

Tirsdag aften indledes Champions League-gruppespillet og TV 2 SPORTs fodboldeksperter giver deres bud på den kommende Champions League-vinder.

Tirsdag aften indledes gruppespillet til den 30. Champions League-sæson, der kulminerer den 28. maj med finalen i Sankt Petersborg.

For mange fodboldspillere er Champions League det ultimativt største, man kan vinde som fodboldspiller. Derfor er det ofte også grædefærdige spillere, der skriver deres navn i historiebøgerne, når de i fællesskab løfter Champions League-trofæet efter en finalesejr.

Sidste års Champions League-finale blev vundet af Chelsea, der besejrede Manchester City med 1-0. I finalen blev danske Andreas Christensen fra Chelsea undervejs indskiftet og kunne efter kampen lade sig hylde som Champions League-vinder.

TV 2 SPORTs fodboldeksperter er blevet bedt om at give deres bedste bud på en kommende Champions League-vinder samt de to største udfordrere dertil.

Her er der relativt bred enighed om, hvilke klubber der kommer til at dyste om trofæet. Specielt to klubber bliver af eksperterne spået store vinderchancer.

Mads Junker

Favorit: PSG

- Det kommer selvfølgelig på baggrund af deres angrebstrio, men det er ikke udelukkende det. Resten af holdet er også bare vildt, og de har altså forstærket sig i flere ender af banen. De har måske hentet verdens bedste målmand, og de har en meget stærk midtbane. Det er altså landsholdsspillere fra A-Z. Så har de også en mand som Sergio Ramos, der måske har haft sin bedste tid, men han er jo stadigvæk en fin lederskikkelse. Man skal også huske, at holdet har været tæt på at vinde før, og der er kommet en del spillere ind, som tidligere har vundet tuneringen. Det er ved at blive et vinderhold, og det er ikke længere kun op til Neymar. Der er efterhånden mange profiler på det hold.

Hovedudfordrerne: Mancester City og Bayern München.

Kasper Lorentzen

Favorit: Chelsea

- Egentlig har jeg været lidt skeptisk, for det er jo ikke ligefrem en tendens, at holdene genvinder Champions League. Det er kun Real Madrid, der tidligere har gjort det. Men jeg må sige, at Chelsea virkelig har et godt hold. De har forstærket sig godt, og så havde de en stærk trup i forvejen. At få en spiller som Lukaku ind kan virkelig gøre en forskel. Og så har de også bare fået en træner i Thomas Tuchel, der kan håndtere spillerne. Han har tidligere været vant til stjerner, så det er ikke noget problem heller.

Hovedudfordrerne: Real Madrid og Manchester United.

Andreas Laudrup

Favorit: PSG

- Når man ser deres hold, minder det lidt om, når man spiller FIFA. Dér, hvor man bare købte alle de bedste spillere i verden og samlede det på ét hold. Det er lidt det, Paris har gjort nu, og spørgsmålet er, om det kan fungere i virkeligheden. Det bliver spændende at se, om de kan klare sig mod de gode hold, når vi kommer lidt længere hen i tuneringen. De har et hold, der virkelig er tilpasset moderne fodbold, hvor man gerne skal have to spillere til hver position. Det kommer også til at betyde, at de måske er en smule mere holdbare. Og så har de jo bare den her fronttrio, man ikke kan komme uden om. Den er for vild.

Hovedudfordrerne: Manchester City og Chelsea.

Martin Mikkelsen

Favorit: Chelsea

- Jeg har valgt at gå med Chelsea. De er forsvarende mestre i tuneringen, og det ligner efterhånden en klub, der er ved at komme helt op. De har virkelig fået en stærk trup. og de har en af verdens bedste trænere. Deres trup er også bred, og så har de hentet Lukaku ind, som er en ustoppelig angriber. Det er noget nær et perfekt hold, der sidste år viste, at de har det godt med Champions League.

Hovedudfordrerne: Bayern München og Manchester City.

Afstemning

Hvem tror du vinder Champions League?