Fodbold

Symbolikken i den jubelscene var ikke til at tage fejl af

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser tilbage på sæsonens fjerde spillerunde i LaLiga.

Rundens højdepunkt

Man har et standpunkt, til man tager et nyt

I flere sæsoner har Vinicus Jr. været årsag til mange frustrationer og himmelvendte øjne hos Real Madrids fans.

Lignende følelser har undertegnede haft, og jeg har da også båret brænde til bålet angående brasilianerens uduelighed, men starten på den nye sæson har for alvor ændret synet på Vini hos alle os tvivlere.

I optakten til Real Madrids kamp mod Celta Vigo postulerede jeg, at Los Blancos var bedre tjent med at spare pengene på et køb af Kylian Mbappé og i stedet give raketten fra Rio plads til at fortsætte sin forrygende udvikling.

Kampen igennem var det da også Vinicius, der konstant fandt huller i det galiciske forsvar, og efter mere end 530 dage uden fodbold eller tilskuere på Bernabeu var det brasilianeren, der fik det forvænnede hjemmepublikum op af stolene. Den støtte blev fint tilbagebetalt, da Vini kastede sig i armene på en klynge af fans efter sin scoring i anden halvleg. Aktionen var selvsagt imod alle Corona-protokoller, men symbolikken var ikke til at tage fejl af:

Real Madrid er vendt tilbage til den største fodboldkatedral af dem alle, og Vinicius Junior bliver spilleren der skal trække folket ind til messe.

At han så - korrekt ifølge fodboldloven - blev tildelt en advarsel for at fejre sin scoring med fansene, var blot en latterlig fodnote. En regel, som nogle fornuftige voksne mennesker en dag må få gjort op med, for fodbold er vel for f***** følelser, glæde og jubel!

Lige nu fremstår duoen Benzema/Vinicius som den skarpeste i fodboldeuropa, hvilket virkede utænkeligt for under et år siden, hvor det netop var den franske skarpretter, der i pausen af et Champions League-opgør opfordrede sin landsmand Ferland Mendy til ikke at afleverer bolden til den brasilianske kant, fordi han konstant mistede den.

Sådan kan man have et standpunkt til man tager et nyt, såvel i politik som på og udenfor kridtstregerne i Madrid.

Real Madrid vandt med 5-2 hjemme over Celta Vigo i La Liga. Video: TV 2 SPORT

Rundens skuffelse

Glædesløse Getafe

Fire nederlag på stribe og blot en enkelt scoring er det blevet til for de blåblusede spillere fra Getafe.

Efter i flere sæsoner at have været højtflyvende i LaLiga ligner det unægteligt en anden virkelighed for den lille Madrid-klub i denne sæson.

Anført af Pepe Bordalas blev Getafe berømt og berygtet for deres kontante og nådesløse spillestil, og fortabte fodboldspillere fik pustet nyt liv i karrieren efter ankomsten til Coliseum Alfonso Perez. Succesen førte den hårdtarbejdende spillertrup hele vejen til 1/8-finalen i Europa League i 2019, hvor de senere finalister fra Inter blev endestationen. Det var sågar minutter fra, at klubben kunne skrive Champions League-deltager på visitkortet i 2018/19-sæsonen, men den slags meritter kan hurtigt virke som en svunden tid, hvis klubbens dyk mod bunden af tabellen fortsætter.

Det ligner ikke en farbar vej til at genvinde mesterskabet

Michel blev henover sommeren ansat som ny træner, efter at Bordalas i maj måned valgte at forlade Getafe. Den tidligere topspiller fra Real Madrid har fra første dag ønsket at gøre op med den hårde og kompromisløse spillestil og i stedet lade holdet spille teknisk og flot fodbold. Intentionen er absolut prisværdig, men med den spillertrup, han har overtaget, virker det lidt som at bede en renovationsarbejder gøre sit arbejde med kimono og fløjlshandsker.

Den nedslående start har i den grad sat Michel under pres, og lørdagens opgør mod bysbørnene fra Rayo ligner en mulig fyreseddel, hvis Getafe igen må forlade banen uden point.

Ugens mesterskabsopdatering

En bred top

Madrid-klubberne satte begge tre point på kontoen henover weekenden, selvom de begge var alvorligt udfordret undervejs i opgørene.

De forsvarende mestre fra Atlético Madrid fik, med det yderste af neglene, skrabet en sejr i hus i kampens 99. minut (!). Og endda efter et gedigent målmandsdrop af erfarne Diego Lopez. Dermed fastholder Diego Simeone sit kandidatur til endnu en LaLiga-titel, men de første 10 point, hans hold har samlet sammen, har alle været hårdt tilkæmpet. Nuvel, det er sådan El Cholo - og Atlético’s fans i øvrigt - foretrækker at vinde fodboldkampe, men det ligner ikke en farbar vej til at genvinde mesterskabet, hvis hvert eneste point skal igennem en vridemaskine førend de kan godskrives.

Atlético Madrid blev sejrsherrerne i opgøret mod Espanyol med 2-1. Video: TV 2 SPORT

Indskiftede Thomas Lemar blev helten for Atleti, efter franskmanden var blevet offer for den seneste indgående transfer hos mesterholdet. Antoine Griezmann var nemlig kastet direkte ind i startopstillingen ved siden af Suárez, men kombinationen af de to tidligere holdkammerater i FC Barcelona var absolut ikke en succes. Uden sit vante rygnummer - Griezmann har fået tildelt 8-tallet efter Sauls afgang til Chelsea fremfor sit vante 7-tal - virkede franskmanden uskarp, søgende og ufarlig i sit comeback til den klub, han for alvor voksede sig stor i. Om han gentager tidligere tiders meritter, er tvivlsomt, men konkurrencen om spilletid for de offensive profiler hos mestrene har fået endnu et nøk opad efter tilgangen af Den Lille Prins.

FC Barcelona og Sevilla skulle have sat hinanden stævne i den forløbne weekend, men som nævnt på disse linjer inden landsholdspausen blev det opgør udsat grundet de mange sydamerikanske spilleres deltagelse i VM-kvalifikationen blot et par dage inden kampen.

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge?

Topopgør i Valencia

Søndag aften er der regulært topkamp på programmet, når ligaens to førerhold tørner sammen på Mestalla klokken 21.00.

Valencia er kommet flyvende fra start, godt hjulpet på vej af et nådigt startprogram, og opgørene mod Real Madrid på det gamle, men smukke Mestalla-stadion er altid en af sæsonens højdepunkter i spansk fodbold.

Med en Daniel Wass i en central rolle har føromtalte Pepe Bordalas fået ændret på kulturen i den tidligere storklub, og selvom Valencia ikke har sprudlet, så har særligt Carlos Soler og Goncalo Guedes været i fremragende form, og der venter Real Madrid en svær opgave søndag aften.