Fodbold

Grimme tal bag Barca-nedtur

Barcelona tabte tirsdag aften 0-3 på hjemmebane til de tyske mestre fra Bayern München.

At være Barcelona-tilhænger i øjeblikket må være kontrasternes tid. Fra tiki-taka-dagene med Lionel Messi som talisman til en virkelighed, hvor der bliver sendt lange bolde op til Luuk de Jong.

Det er ingen hemmelighed, at Barcelona ikke er, hvor de bør være. Hverken på eller uden for banen. Tirsdag aften blev det understreget, da de chanceløst blev sat på plads af Bayern München hjemme på eget fort.

Tyskernes 3-0-sejr på Camp Nou sendte catalanerne ned i bunden af Champions Leagues gruppe E. De bagvedliggende og dybere statistikker peger på, at Barcelona befinder sig et historisk dårligt sted:

  • Det er første gang i historien, at Barcelona taber tre europæiske hjemmekampe i streg
  • Det er første gang siden 2003/2004-sæsonen, at Barcelona ikke registrerede ét eneste skud inden for målrammen
  • Det er første gang siden 1997/1998-sæsonen, at Barcelona indleder en Champions League-sæson med et nederlag
  • Det er første gang i historien, at Barcelona taber sæsonens første Champions League-kamp på Camp Nou
  • Thomas Müller er nu den spiller, der har scoret flest Champions League-mål mod Barcelona

På pressemødet efter kampen blev Barcelona-træner Ronald Koeman forholdt det faktum, at hans mandskab ikke formåede at ramme målet en eneste gang i løbet af de 90 minutter.

- For at ramme et hold som Bayern er du nødt til at spille op til dit bedste, og man er nødt til at indrømme, når det andet hold er bedre.

- Men jeg er ved at blive en smule træt af at tale om det samme hele tiden. Om nogle få uger vil vores hold se anderledes ud, fordi vi får flere spillere tilbage, og vi vil være i bedre form, siger Koeman ifølge Ritzau.

'Vi kunne have scoret mere'

Reaktioner i Bayern München-lejren indikerer en flok, der selvsagt er tilfredse efter sejren. Men deres ord vidner også om, at det kunne være endt meget værre for Barcelona.

Thomas Müller: - Vi tillod dem ikke rigtig noget bagtil, men vi kunne have scoret et eller to mål mere oppe foran. Alt i alt er det bare sjovt at spille her. Drengene nød det.

Robert Lewandowski: - Vi kan være tilfredse med vores præstation. Den var god. Det var vigtigt, at vi var i kontrol over kampen. Barca truede nærmest ikke vores mål, så det var en perfekt dag.

Julian Nagelsmann: - Jeg tror ikke, Barca havde et skud i første halvleg. Vi forsvarerede rigtig godt. Vi kunne have skabt endnu flere målchancer med bolden.

Sådan lyder ordene fra dem ifølge Bayern Münchens egen hjemmeside.

De to resterende hold i CL-gruppen er Dynamo Kiev og Benfica. De to hold spillede 0-0 tirsdag aften, hvorfor Barca stadig bør have fine muligheder for at avancere til knockout-runderne trods den dårlige start.