Fodbold

- Har de overhovedet scoutet modstanderen?

Jon Dahl Tomasson må høre for sine taktiske valg i Champions League-premieren mod Juventus.

Av. Av. Av.

Jon Dahl Tomassons trænerdebut i Champions League blev en kedelig oplevelse, da hans Malmö-mandskab lukkede tre mål ind i første halvleg af tirsdagens kamp mod Juventus.

Derudover var holdet spillemæssigt udfordret, mener den tidligere landsholdsspiller og træner Olof Mellberg, der nu arbejder som fodboldekspert. Han mener, det var helt forkert at stille op med Søren Rieks og Jo Inge Berget som wingbacks, når der sad to lidt mere defensive spillere på bænken. Og faktisk er han i tvivl, om Malmö-staben har forberedt sig godt nok på mødet med Juventus.

- Jeg spekulerer på, om de overhovedet har scoutet deres modstander inden kampen. Der er sket præcis det, jeg talte om inden kampen. Ikke bare en, to eller tre gange – men nærmere ti gange, siger sagde Olof Mellberg ifølge Aftonbladet hos C More.

- Det er en taktisk brøler af Malmö. Tremandsmidtbanen klarer det ikke, så Rieks og Berget bliver meget isolerede. Skal man spille med dem, når man har rendyrkede wingbacks på bænken? Det her er en kamp for wingbacks, lyder det fra Mellberg.

Ifølge Aftonbladet angreb MFF kampen, som havde de mødt Varberg i stedet for Juventus. Og det hele kunne ganske vist have set anderledes ud, hvis Søren Rieks havde ramt målet på en ellers glimrende mulighed efter et kvarters tid, da stillingen stadig var 0-0. Men alt i alt var Malmö overmatchet af Juventus’ stjerner, der var tættere på at score i anden halvleg, end ’di Himmelsblåe’ var.

Over for Bold erkender Jon Dahl Tomasson, at hans hold var udfordret på dele af banen. Men samtidig forsvarer han sin opstilling og valget af spillere:

- De bolde, der blev spillet ind bag os centralt i banen, skulle vi have læst bedre. I sidste ende synes jeg, vi har leveret glimrende præstationer med den her formation imod modstandere som Rangers og Ludogorets, der har totalt anderledes budgetter, end vi har, siger Jon Dahl Tomasson til Bold.

Malmö var senest i Champions League i 2015/2016-sæsonen, hvor klubben havde Åge Hareide som træner. Han blev derefter ansat som dansk landstræner, hvor han havde Jon Dahl Tomasson som assistenttræner.