Fodbold

Legendens ros fornøjer Kjær

Simon Kjær kalder det en fornøjelse at blive fremhævet af Milan-legenden Kaká.

AC Milans Champions League-historie er en Hollywood-film værdig.

Klubben er den næstmest vindende CL-klub kun overgået af Real Madrid. Milaneserne har stået for nogle af historiens største øjeblikke - på både godt og ondt.

Det er altid en fornøjelse at modtage ros fra en spiller som ham

Simon Kjær

Hvem husker ikke 2005-finalen, hvor Milan smed en 3-0-føring til Liverpool? Eller to år senere, hvor Milan fik revanche mod selvsamme modstander? Nu siger kalenderen 2021, og Milan er efter syv år tilbage i det fineste fodboldselskab. Denne gang er det en dansker, der skal være med til at skabe ny succes.

- I dag er det op til Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjær og Olivier Giroud. Det er dem, der skal vise vejen, for der mangler ikke kvalitet i truppen, siger Milan-legenden Kaká til Gazetta dello Sport.

- Milan har et godt mix af unge og erfarne spillere. Jeg levede i det, og jeg ved, hvor vigtigt det er at udvikle sig og læne sig op ad Paolo Maldini, Cafu, Andriy Shevchenko, Filippo Inzaghi og Alessandro Costacurta. Spillere, der ikke tænkte på kontraktudløbsdatoen, men kun på klubbens velbefindende.

Milans meritter i Champions League

Vundne finaler: 7

  • 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 og 2007

Tabte finaler: 4

  • 1958, 1993, 1995 og 2005

'En fornøjelse at modtage ros'

Kaká, der blev kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2007, er altså ikke hvilken som helst spiller at modtage ros fra. Noget, Simon Kjær godt er klar over:

- Det er altid en fornøjelse at modtage ros fra en spiller som ham. Jeg gør mit arbejde hver dag - som jeg altid gør, og det bliver specielt at vende tilbage til Champions League, siger danskeren til Milans egen hjemmeside og fortsætter:

- Vi er forberedt godt til kampen, og vi er et godt sted i vores udvikling. Jeg tror, der er mange, der tvivler på, om vi kan præstere efter at have været væk fra Champions League i syv år. Men vores indstilling er anderledes. Med hjerte og snedighed kan vi tage kampen op mod alle hold.

AC Milan har ikke vundet Champions League siden 2007, hvor netop Kaká samme år vandt Ballon d'Or. To år senere drog Kaká til Real Madrid i en giganthandel.

AC Milan spiller onsdag aften på Anfield, hvor Liverpool tager imod Kjær og kompagni.