Fodbold

På to måneder blev kaos forvandlet til ’fede oplevelser’ for Ankersen

Jakob Ankersen skiftede i sommer fra Esbjerg fB til Randers FC, som han torsdag aften skal spille Conference League med.

Tingene kan gå hurtigt i fodbold. Rigtigt hurtigt.

Det ved de fleste fodboldseere, trænere og spillere, og det kan Randers-profilen Jakob Ankersen i den grad også skrive under på.

I sommeren 2020 skiftede han Superliga-tilværelsen i AGF ud med 1. divisionsfodbold i barndomsklubben Esbjerg, som han skulle forsøge at hjælpe tilbage i Danmarks bedste fodboldrække.

Fansene tog imod ham med kyshånd, og ingen kunne forudsige, hvordan samarbejdet skulle ende.

Men EfB missede oprykningen, træneren blev skiftet ud, og ind kom tyske Peter Hyballa, der efter kort tid i klubben satte flere Esbjerg-profiler af holdet - heriblandt Jakob Ankersen. Derfor valgte kantspilleren at få sin kontrakt ophævet, og senere blev skiftet til Randers FC en realitet.

Torsdag aften er han så med i truppen, når Randers spiller første kamp i den europæiske Conference League.

- Det er klart, at det er en kæmpe kontrast til, hvor jeg var for et par måneder siden, siger Jakob Ankersen til TV 2 SPORT.

- Men jeg glæder mig bare helt vildt. Jeg har været der før. Jeg ved, hvordan det føles, og jeg ved, hvad det kan gøre ved ens karriere. Så det er bare at nyde det og se frem til det.

"Det tæller, når du reflekterer over karrieren"

Med skiftet til Randers er der altså for alvor kommet gang i Ankersens fodboldtilværelse igen.

1. division er skiftet ud med Superligaen, og udsigten til europæisk fodbold i midtugen gør ikke just situationen dårligere.

- Ikke for at forklejne Superligaen, men du ved, hvad du kommer til hver weekend, hvorimod det giver nogle fede oplevelser at være med i Europa. Det giver bare erfaringer for rigtig mange mennesker.

- Det tæller, når du prøver at reflektere over din karriere, siger Ankersen, der har god tro på holdets muligheder i turneringen.

- Jeg tror, vi har noget at gøre i den her gruppe.

Har prøvet det før

En situation som den, Ankersen pludseligt havnede i som Esbjerg-spiller, har han formentlig ikke prøvet tidligere i sit fodboldliv.

Men at stå i en europæisk klubturnering er ikke nyt for den 30-årige offensivspiller.

Tilbage i 2013 var Jakob Ankersen en del af det Esbjerg fB-mandskab, der først spillede sig i Europa League-gruppespillet og siden avancerede til 1/16-finalen, hvor italienske Fiorentina blev sidste stop.

Her tankede han masser af erfaring fra de store kampe, som både han og Randers FC forhåbentligt kan nyde godt af i torsdagens hjemmekamp mod hollandske AZ Alkmaar.

Kampen spilles klokken 21.00, og den kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.