Fodbold

Advarer holdkammerater før Brøndby-møde

Den tidligere AGF'er Casper Højer Nielsen møder torsdag aften Brøndby IF i Europa League med sin nuværende klub Sparta Prag.

Torsdag aften står den atter på europæisk fodbold i Brøndby, når Sparta Prag kommer på besøg i Europa League.

Tjekkerne råder over en dansk spiller i form af den tidligere AGF'er Casper Højer Nielsen, der dog ikke skal på banen på grund af skadesproblemer.

Men selvom han ikke selv skal i kamp, har han gjort sit for at påvirke opgøret ved at tale med sine holdkammerater om den kulisse, der venter dem på Vestegnen.

- Normalt ville Sparta Prag være rimelig komfortabel favorit i en kamp som den her. Men det er altså på Brøndbys hjemmebane, og jeg har prøvet at fortælle mine holdkammerater, at det altså bimler og bamler på Brøndby Stadion, når de nu skal til at spille Europa-kampe.

- Så det kan godt være, det kommer til at give Brøndby-spillerne vinger, siger Casper Højer til TV 2 SPORT.

Casper Højer står ikke alene med sine bange anelser for kulissen på Brøndby Stadion.

Hjemmeholdets anfører Andreas Maxsø fremhæver nemlig samme emne som Brøndbys helt store chance.

- Vi har hjemmebanefordelen, og den skal vi gå ud at udnytte. Men jeg ser det som en rigtig lige kamp, siger Andreas Maxsø på pressemødet forud for kampen.

Kæmper med skader

Den store bimlen og bamlen på Brøndby Stadion bliver ikke den eneste forhindring for det tjekkiske udehold.

Prag er nemlig plaget af skader op til kampen, hvor blandt andre Casper Højer er ukampdygtig.

- Vi er lige nu ramt meget på skader, hvorfor det måske ikke går, som det normalt ville gå i sådan en kamp. Vi spiller med et amputeret og ungt hold, og det kan måske godt blive til Brøndbys fordel, siger den tidligere AGF-spiller.

På trods af en forventelig vild kullise på Brøndby Stadion og et skadesplaget Prag-hold vil Casper Højer langt fra afskrive de tjekkiske gæster.

- Dem, der spiller for Sparta, har et voldsomt højt niveau - også selvom mange af dem er normale bænkspillere. Og så er det jo gået meget godt for os i starten, siger Højer.

Sparta Prag ligger nemlig nummer to i den tjekkiske liga efter syv spillerunder med kun to point op til førerholdet fra Viktoria Plzen.

Kampen mod Brøndby IF torsdag aften spilles klokken 21.00, og den kan ses på TV SPORT X.