Fodbold

FCK åbner europæisk gruppespil midt i vild stime

FC København rider på en bølge af succes inden denne uges premiere på UEFA Conference League.

8 sejre i træk. 26 mål scoret. 1.-plads i Superligaen. Ubesejret i 14 kampe.

FC København begynder at ramme fortidens storhed, efter mesterskabet to sæsoner i træk er endt andetsteds i landet. Senest hos arvefjenden Brøndby.

Også i Europa er FCK nået frem til gruppespillet og tager i denne uge hul på den nye klubturnering, Conference League.

- Vi har en kæmpe målsætning om at komme videre, og der venter os en svær udekamp. Vi skal ud og have et godt udgangspunkt i gruppen, så den kamp står som en høj prioritet for os, siger cheftræner Jess Thorup til TV 2 SPORT.

Torsdag skal FCK møde Slovan Bratislava på udebane i den første af seks gruppekampe.

'Ikke vundet en skid endnu'

De senere års nedtur, når man hvert år sigter efter det danske mesterskab, er dog ikke glemt.

Danske hold i Europa

Europa League

FC Midtjylland - i gruppe med Braga, Røde Stjerne og Ludogorets

Brøndby - i gruppe med Sparta Prag, Lyon og Rangers

Conference League

Randers - i gruppe med AZ Alkmaar, Cluj og Jablonec

FC København - i gruppe med Slovan Bratislava, PAOK og Lincoln

Se Europa League og Conference League på TV 2 PLAY

Selvom pilen siden forårets mesterskabsslutspil har peget i den rigtige retning for de 13-dobbelte mestre, maner cheftræneren til besindighed.

- Vi skal huske, at vi ikke har vundet en skid endnu. Men vi er på vej til at bygge noget op, der forhåbentlig kan give os de fremtidige resultater, vi håber på, siger Thorup.

- Vi har fundet et fundament at arbejde ud fra, og det er egentlig dét, der gør mig allermest lykkelig.

Træner ikke ret meget

Siden sæson premieren 18. juni har FCK spillet 14 kampe, hvilket svarer til kamp hver fjerde dag. Når holdet torsdag tager hul på Conference League, tager det også hul på 17 dage op til landskampspausen med 6 kampe.

Derfor er det faktisk ikke på træningsbanen, at spillerne primært har fundet storspillet frem til den store pointhøst.

- Vi har ikke trænet meget, men spilet kampe hele tiden. Så vi har egentlig brugt kampene til at evaluere, udvikle og hele tiden være nysgerrige på at tage det næste skridt. Det har spillerne taget til sig og arbejdet med de ting. Det har været fantastisk at være en del af, siger Jess Thorup.

'En sovende kæmpe'

Træneren kom til klubben i efteråret 2020 efter fyringen af Ståle Solbakken, og i april tiltrådte Peter Christiansen som sportsdirektør efter flere år i Randers og AGF.

Et af målene var at se nærmere på kulturen i FC København. "Vi vinder ikke, bare fordi vi hedder FCK," understreger Thorup i jagten på større ærgerrighed fra spillerne. Det skal virkelig ville spille og yde for klubben.

- Vi er på vej, men vi er ikke i mål. Vi har kæmpeambitioner om at skulle vinde en masse ting. Men for at vinde en masse ting skal man bygge et rigtig stærkt fundament. Det handler om spillestil, men også kultur. Det starter bag væggene, i omklædningsrummet, omkring holdet og i staben. Der har været et kæmpe stykke arbejde for at få ændret noget at den kultur, siger Thorup.

- Et ord som sult har været vigtigt for mig. Det (FCK, red.) har været en sovende kæmpe, og den skal vi have vækket. Vi vinder, fordi vi er nysgerrige på tingene, arbejder hårdere end andre, træner længere og hele tiden prøver at finde små procenter rundt omkring.

Kampen mod Slovan Bratislava spilles torsdag klokken 18.45 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.