Fodbold

Her er dommen over de danske hold i Europa - særligt et hold viste høj klasse

Hele fire danske hold var i aktion på en stor europæisk aften, som endte med en sejr og tre uafgjorte, og det er ikke så tosset, mener fodboldekspert.

En stor dansk fodboldaften er forbi, og den bød på gode præstationer uden et eneste nederlag.

- Det har været en god aften, indleder TV 2 SPORTs fodboldekspert Jakob Michelsen, når han skal komme med en overordnet analyse af de fire danske holds kampe.

- Midtjylland vil være skuffet, Brøndby vil have det okay, Randers hentede et overraskende point, og FCK viste høj klasse ved at tage ned til en pløjemark og vinde. Så seks point samlet set og masser af koefficientpoint til Danmark. Det er ikke så tosset, siger Jakob Michelsen.

TV 2 SPORTs eksperter, der kommenterede de respektive kampe, giver her deres dom.

FC Midtjylland 1 - 1 Ludogorets

Kasper Lorentzen:

- Godkendt præstation rent spillemæssigt, men ikke resultatmæssigt.

- Her tabte FC Midtjylland to point. De er bedre over hele banen og er meget i boldbesiddelse, mens de forreste folk også volder problemer i Ludogorets-forsvaret. De trykker dem ned og får 13 hjørnespark i kampen. Det er ærgerligt, de ikke fik mere ud af dem. Det var et våben, de kunne gøre ondt med. De vader ikke i chancer, men har i hvert fald nok til at score et mål mere. Ludogorets får én chance, som giver mål. Jeg vil ikke engang sige, FC Midtjylland var ukoncentrerede - det var bare uheldigt.

Det blev til en uafgjort for FC Midtjylland, da de hjemme tog imod Ludogorets. Video: TV 2 SPORT

Slovan Bratislava 1 - 3 FC København

Andreas Laudrup:

- Helt bestemt en godkendt præstation af FCK.

- De spiller et svært sted på en af de dårligste baner, jeg nogensinde har set. Men de kommer helskindet igennem en svær første halvleg, som de endda vinder 2-1. Og så var det stærkt at se, at spillerne og Jes Thorup så problemerne og fik rettet op på dem til anden halvleg, som de kontrollerede fuldstændig. Bratislava kom stort set ikke frem til noget. Det var en rigtig, rigtig fin start for FCK.

FC København viste muskler, da de slog Slovan Bratislava på udebane. Video: TV 2 SPORT

Brøndby IF 0 - 0 Sparta Prag

Peter Graulund:

- En godkendt og acceptabel indsats fra Brøndby.

- De har kun haft ét clean sheet hele sæsonen, så den defensive del er godkendt. De gav ikke meget væk og spillede uden risiko. Men med den opbakning på lægterne kunne jeg godt ønske mig, de havde været lidt bedre på bolden og ikke spillet så mange lange bolde. Men godkendt indsats. Nu er de i gang igen efter mange års europæisk tørke.

Målmand Mads Hermansen fik en hovedrolle, da han i slutfasen af kampen mod Sparta Prag stod for en stor redning. Se højdepunkter her. Video: TV 2 SPORT

Randers FC 2 - 2 AZ Alkmaar

Jakob Michelsen:

- Godkendt indsats af Randers, som møder et stærkt hold.

- AZ Alkmaar var bedst på bolden og skabte flest chancer, og de vil være skuffede over resultatet. De var det bedste hold. Randers var farlige på dødbolde, som resulterede i to mål og en afslutning på stolpen. Og så kæmpede de bravt. Især de sidste 20 minutter virkede de til at have godt styrt på det. Her fik AZ ikke lagt samme tryk. Stort point til Randers og en god europæisk debut.

Målscoringen bølgede frem og tilbage mellem Randers og AZ Alkmaar, da de to hold mødtes i Conference League i Jylland. Video: TV 2 SPORT

Der er europæiske kampe på programmet for de fire danske hold igen den 30. september.