Fodbold

Randers rejser sig to gange og henter europæisk point

Randers tog hul på den nye Conference League med en flot indsats mod hollandske AZ Alkmaar.

Randers viste stor moral i første gruppekamp i den nye Conference League.

Mod AZ Alkmaar, der blev nummer tre i Holland i sidste sæson, formåede kronjyderne at komme tilbage efter at have været bagud to gange. Den hårde fight blev belønnet med et enkelt point på Randers-kontoen.

Randers FC 2 - 2 AZ Alkmaar

  • 24': Jordy Clasie, 0-1
  • 27': Simon Piesinger, 1-1
  • 34': Evangelos Pavlidis, 1-2
  • 68': Simon Graves, 2-2

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Gennem kampen stod der Alkmaar på det meste, og hollænderne var generelt boldsikre og chanceskabende og havde held med at presse værterne i bund.

Med undtagelse af de første 25 minutter var det mest af alt en overlevelseskamp for Randers.

Offensivt havde kronjyderne svært ved at finde melodien, og det var kun på dødbolde, at de evnede at være farlige.

Det skulle også vise sig at være nok, da begge Randers' mål faldt efter dødbolde. Simon Piesinger og Simon Graves stod for kronjydernes scoringer.

Første halvleg startede jævnt ud. Begge hold havde chancer og tid på bolden.

Tre scoringer på ti minutter

Det var dog de hollandske gæster, der bragte sig i front efter 24 minutters spil, da midtbanespiller Jordy Clasie bragede bolden i mål med et hårdt og velplaceret spark lidt uden for feltet.

Føringen holdt kun kort tid. Blot tre minutter senere bragte Randers-østrigeren Simon Piesinger balance i regnskabet, da han headede bolden i mål efter lidt tilfældigheder i feltet i forbindelse med et frispark.

Hollænderne var ikke færdige med målscoringen. Efter 33 minutter bragte Alkmaar sig i front med 2-1, da den græske angriber Valgiris Pavlidis prikkede bolden i nettet, efter at Randers-målmand Patrik Carlgren parerede bolden ud i fødderne på ham.

I anden halvleg stod der Alkmaar på det meste, mens det for hjemmeholdet mest handlede om at overleve.

Derfor var det også overraskende, at indskiftede Simon Graves efter 69 minutter pandede udligningen i mål efter endnu en dødbold.

Alkmaar fortsatte efter 2-2-scoringen presset, men hjemmeholdet holdt stand og dermed sikrede sig et point i holdets første europæiske gruppespilskamp.