Fodbold

Så meget kan Brøndby og FCM tjene i Europa League

De to danske klubber har allerede sikret sig en god sum penge ved kvalifikationen til Europa League, og mange flere penge kan være på vej.

Da Brøndby og FC Midtjylland kvalificerede sig til Europa League, fik klubberne samtidig sat de første mange millioner kroner ind på kontoen. For Brøndbys vedkommende løber det op i 85 til 110 millioner kroner, mens FCM ligger mellem 50 og 75 millioner kroner.

Torsdag aften begynder gruppespillet, når begge hold skal i aktion, og her kan der allerede være en god jackpot, når kampene slutter.

En sejr giver 4,7 millioner kroner. Bliver kampen uafgjort får hvert hold 1,6 millioner kroner. Et nederlag giver ikke noget.

Begge hold skal spille seks kampe, så det kan løbe op i et rigtig stort beløb, hvis spillerne gør det godt, og når de seks kampe er spillet, kan der være endnu flere penge i sækken.

  • Førsteplads i gruppen giver 8,2 millioner kroner
  • Andenpladsen honoreres med 4,1 millioner kroner
  • Tredjepladsen giver 3,7 millioner kroner.

Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, er tidligere underdirektør i Danske Bank, så han er helt klar over, at de økonomiske gevinster i Europa League kan betyde meget for klubben.

- Jeg kan godt holde det ude. Det kan spillerne også godt. Det håber jeg da, at vi alle sammen kan. Vi skal jo ikke have fokus på det, siger han med et smil til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig er det en ekstra gulerod, og det vil det jo være for klubben som helhed, så vi vil da gerne tjene nogle ekstra penge, og det har vi mulighed for at gøre her.

Spillerne kan øge salgsværdi

Manden, der sidder på pengekassen i Brøndby, holder heller ikke så meget øje med mønterne, der kan komme ind.

- Det fylder ikke så meget for mig. Vi er inde i turneringen, og det har kastet noget af sig, og det kommer det også til at gøre, hvis vi gør det godt, siger Carsten V. Jensen, fodbolddirektør i Brøndby IF.

- Det primære for alle er, at vi kan levere. Det er forudsætningen for det hele.

For spillerne er der også en potentiel økonomisk gevinst. Europa League er nemlig en rigtig god platform, hvor man kan øge sin salgsværdi.

- Hvis man gør det godt, er det en god og lettere måde at komme videre på. Vi er mange unge spillere, og Brøndby skal være en sælgende klub, så Europa League er et godt udstillingsvindue, siger holdets anfører Andreas Maxsø.

Hvis Brøndby eller FCM går hele vejen til finalen og vinder den, indkasseres hele 64 millioner kroner. Du kan se begge hold i aktion på TV 2 PLAY.