Fodbold

Skrev historie, da han endelig fik lov at spille i Europa

Sebastien Haller scorede fire mål i sin første europæiske kamp for Ajax, der dummede sig gevaldigt i vinter.

Forventningens glæde blev straks afløst af massiv jubel, da Sebastien Haller fik sin europæiske debut for Ajax.

Efter bare 68 sekunder scorede han sit første Champions League-mål for klubben, der hentede ham i januar og derefter dummede sig i registreringen af spillere til forårets kampe i Europa.

Haller var ikke med på listen, men det er han i denne sæson, hvor han skrev sig ind i den europæiske fodboldhistorie med hele fire mål i 5-1-sejren over Sporting. Det skriver statistikvirksomhederne OptaJohan og Gracenote.

  • Haller er den første spiller, der scorer to mål i løbet af sine første ni Champions League-minutter
  • Haller er den anden spiller, der scorer fire mål i sin Champions League-debut – Marco van Basten var den første, da Champions League blev lanceret i 1992
  • Haller er den blot tiende spiller, der scorer hattrick i sin Champions League-debut

- Det var en virkelig stærk indsats – og for mig var det en drømmedebut. Så jeg er glad, siger Sebastien Haller til Ajaxs hjemmeside.

I sidste sæson var Ajax slået ud af Champions League, da Haller blev hentet til klubben. Hollænderne blev nummer tre i gruppespillet, hvor de mødte Liverpool, Atalanta og FC Midtjylland.

Tredjepladsen sendte Ajax i Europa League, hvor Haller gik glip af seks kampe mod henholdsvis Lille i 1/16-finalen, Young Boys i 1/8-finalen og Roma i kvartfinalen.

Ajax betalte 22,5 millioner euro, da klubben hentede Sebastien Haller i West Ham. Det svarer til knap 170 millioner kroner, og onsdag fik hollænderne så endelig internationale mål for pengene.