Fodbold

Katastrofalt selvmål koster Lazio point

Det er bestemt ikke hver dag, man ser et selvmål så komisk som det, Lazio lavede i Europa League-kampen mod Galatasaray.

- Jeg har ingen ord, lød det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen, da han så selvmålet i programmet 'Målfesten'.

De tre værter havde svært ved at holde latteren tilbage. Og det er forståeligt. For hold da op, hvor så Lazios reservemålmand Thomas Strakosha skidt ud i situationen, der sendte Galatasaray foran 1-0.

Selvmålet blev scoret efter en situation, hvor Galatasaray slog et fuldstændig ufarligt indlæg ind et tomt felt. Men det gav alligevel problemer for Lazios højre back Manuel Lazzari som med venstrefoden fik sparket bolden højt op i luften - faktisk helt ud af tv-billedet.

Mens bolden var i luften, kunne de to eksperter i 'Målfesten'-studiet godt lugte, hvad der var ved at ske.

- Nej, nej, nej, lød det nærmest i kor fra eksperterne Martin Mikkelsen og Jonas Hebo Rasmussen.

Efter tiden nærmest havde stået stille, mens bolden var i luften, skulle Lazios målmand, Thomas Strakosha, der normalt er reserve, vise sit værd og gribe ind. Det var her, det gik helt galt.

Bolden kom tæt ind under mål og i stedet for enten at gribe den eller vippe den over mål - han blev nok også selv i tvivl - fik han sendt bolden i eget net.

Det endte med at koste dyrt, da selvmålet var det eneste i kampen.

Det gav Galatasaray en fremragende start på Europa League med tre point, mens Lazio måtte tage tomhændet fra den tyrkiske hovedstad.