Fodbold

Tidligere topdommer kastede med støvlen, da han fik nok af Mourinho

Særligt én episode fik Mark Clattenburg til at indse, at han ikke længere skulle være dommer i Premier League.

Det er de færreste, der kan påstå at have gjort Jose Mourinho mundlam. Og den sjældenhed er nok sket endnu færre gange for klodens fodbolddommere.

For i sine mange år som toptræner har Mourinho ofte været særdeles åbenmundet – ikke mindst over for sportens dommere. Men i 2017 fik Mark Clattenburg lukket munden på portugiseren.

Mourinho stivnede og vidste ikke, hvad han skulle sige

Mark Clattenburg

Det fortæller den tidligere engelske topdommer i sin selvbiografi, som Daily Mail har bragt et uddrag af. En episode, der samtidig fik Clattenburg til at indse, at han skulle stoppe som Premier League-dommer.

Situationen opstod i januar 2017 efter en Premier League-kamp mellem Stoke City og Manchester United, der sluttede 1-1.

Efter kampen opsøgte gæsternes daværende manager, Jose Mourinho, dommeromklædningen. Her fik United-træneren fortalt Clattenburg, at han havde overset et straffespark i kampen – noget Clattenburg var lodret uenig i, men Mourinho fortsatte alligevel med at brokke sig.

Til sidst blev det for meget for dommeren:

- Jeg samlede min støvle op og kylede den ind i væggen ved siden af ham, skriver Clattenburg, der også fik smidt en del eder i Mourinhos retning.

- Mourinho stivnede og vidste ikke, hvad han skulle sige. Og der indså jeg, at jeg ikke længere orkede de her latterlige ’mind games’.

Efter episoden med Jose Mourinho, dømte Mark Clattenburg tre ligakampe – ingen med portugiseren som aktør – inden han 16. februar 2017 stoppede som Premier League-dommer for i stedet at få en rolle hos Saudi Arabiens fodboldforbund.

Men det var alligevel situationen med støvlekastet og Mourinho, som den i dag 46-årige englænder husker som definerende for karrierestoppet.

- Da jeg lå i sengen den aften, vidste jeg, at jeg havde fået nok. Jeg gad ikke længere blive generet af sådanne idioter, skriver Clattenburg i sin bog 'Whistle Blower'.