Fodbold

- Det er bare ikke Barcelona værdigt, siger ekspert

Ronald Koemans tid som Barcelona-træner er ved at rinde ud. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund.

Vandet står højere end nogensinde i det bæger, Barcelona-ledelsen måler tålmodigheden i.

Efter Champions League-ydmygelsen mod Bayern og mandagens 1-1-skuffelse mod Granada er bægerets kant ved at være nået, og derfor kan det flyde over når som helst.

Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund:

- Spørgsmålet er, om Koeman er der mod Cádiz på torsdag. Eller på søndag, når der er kamp igen der. Det her kan Barcelona i hvert fald ikke leve med.

- Det er en forfærdelig periode, de er inde i. Én ting er, at de har haft mange skader – og at der er kommet flere til – men det spillemæssige fungerer heller ikke. Barcelona er kendt for at kunne spille hurtigt i små rum og være angrebsivrige, men det udebliver simpelthen, siger Graulund efter 1-1-kampen mod Granada, hvor forsvarsspilleren Araujo udlignede i sidste minut.

Det er uacceptabelt og under al kritik, for det er bare ikke Barcelona værdigt

Peter Graulund om Barcelonas præstationer

Indlæg på indlæg

Det velkendte tiki-taka-spil med utallige korte afleveringer var afløst af indlæg på indlæg. Ifølge statistikvirksomheden OptaJose er det mindst 15 år siden, Barcelona har slået så mange indlæg i en ligakamp.

Mediernes og tilhængernes indtryk af klubben blev ikke bedre af, at den hollandske træner havde problemer med at sige 'tiki-taka' på pressemødet efter kampen. Her fik han fremstammet "tiki-taki". Dette har flere spanske medier hæftet sig ved og moret sig over.

Ronald Koeman har forsvaret taktikken med, at holdet ikke er til meget andet lige nu.

- Det er signifikant, hvad det har betydet, at Messi forlod klubben. Det er den korte version – den lange version er, at de i flere år har haft enormt store problemer med spillestilen. Det har været en af de mest kendte spillestile i Europa, men de har næsten ikke spillet som Barcelona i flere sæsoner, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Problemet ligger i, at det ikke er genkendeligt. I et par kampe har Koeman spillet med en treback-kæde og wingbacker, og det i sig selv er meget imod Barcelonas filosofi. Og så har man købt spillere ind, Luuk de Jong, der slet ikke passer til den måde, Barcelona skal spille på.

Først i sidste minut førte alle mandagens indlæg til en udligning mod Granada, og dermed har FC Barcelona samlet otte point i fire ligakampe. Klubben, der blev nummer tre i sidste sæson, er fem point og en kamp efter førerholdet Real Madrid.

Barcelonas program de næste uger

23/9: Cádiz på udebane, LaLiga

26/9: Levante på hjemmebane, LaLiga

29/9: Benfica på udebane, Champions League

2/10: Atlético Madrid på udebane, LaLiga

Herefter venter en landsholdspause.

Det er, hvad det er. Sådan et forspring kan indhentes, men det vil kræve, at Barcelonas spil bliver løftet gevaldigt – og det er her, tålmodigheden er udfordret, siger Peter Graulund:

- Lige nu mangler de lidt det hele. De spiller ikke hurtigt nok, og de har ikke kvaliteterne til at spille i de små rum. De har heller ikke helt farten til at sætte modstanderne på siderne, og så er der simpelthen mangel på kvalitet både i indlægget og i boksen, hvor målene skal scores.

- Jeg tror, Barcelona skifter ud på trænerposten. Måske allerede i løbet af de næste par dage. Barcelona kan ikke leve med de her præstationer. Først i Champions League og nu i en hjemmekamp mod Granada. Det er uacceptabelt og under al kritik, for det er bare ikke Barcelona værdigt. Og så skal man huske, at det er den tidligere præsident, der ansatte Koeman. Derfor kan der også ligge noget politisk i, at man vil af med træneren.

Ronald Koeman blev ansat i Barcelona i 2020, hvor han fik en toårig kontrakt. Inden denne sæson har han efterlyst opbakning fra den nye ledelse, der kom til efter præsidentvalget i marts 2021. Den opbakning fik Koeman inden denne sæson – men med dårlige resultater har uvejret ramt Barcelona, og så er spørgsmålet altså, hvor meget vand der kan dryppe ned i bægeret, inden ledelsen reagerer.