Fodbold

AGF præsenterer stort overskud

Selskabet bag AGF lever op til forventningerne med et positivt årsregnskab på 25 millioner kroner før skat.

På trods af coronaepidemien ser økonomien ud til at have det godt i superligaklubben AGF.

Onsdag har AGF A/S, der driver fodboldklubben, præsenteret resultaterne for regnskabsåret 2020/21, og det viser et overskud før skat på lige knap 25 millioner kroner.

- På trods af de benspænd, som covid-19 har sat for en lang række af vores kerneaktiviteter, kan vi alligevel notere det bedste resultat i koncernens historie, siger administrerende direktør Jacob Nielsen i en selskabsmeddelelse.

Overskuddet i regnskabet, der dækker perioden 1. juli 2020 til 30. juni 2021, er næsten 15 millioner større, end det var i 2019/20.

Klubbens omsætning er steget med godt 20 millioner til 144 millioner.

- Det skyldes ikke mindst den enorme opbakning, vi har modtaget fra sponsorer og fans gennem covid-19, der samtidig bekræfter os i, at den strategi, vi følger, er den rette i en by som Aarhus med de demografiske og kommercielle forudsætninger, vi har.

- Jeg hæfter mig især ved, at vi i et vanskeligt marked igen i år kan glæde os over en rekordhøj sponsoromsætning, samtidig med at vi har oprustet sportsligt såvel i A-truppen som i vores talentakademi, siger Jacob Nielsen.

Det gode resultat skyldes blandt andet, at AGF har fået flere sponsorkroner i kassen, ligesom indtægterne fra tv og spillersalg er øget.

AGF levede desuden op til sin målsætning om at ende i mesterskabsslutspillet i sidste sæson, og det har også haft positiv indvirkning på resultatet.

AGF oplyser, at den væsentligste årsag til den øgede omsætning er, at sæsonen 2019/20 blev rykket på grund af coronapandemien. Den sidste del af sæsonen blev således afviklet i regnskabsåret 2020/21.

På udgiftssiden har AGF blandt andet brugt flere penge på at aflønne sine ansatte. Den post er i forhold til det foregående regnskabsår steget med 13 millioner kroner til 87 millioner kroner.

Egenkapitalen ligger på 94 millioner kroner.