Fodbold

Barca-træner forlader pressemøde

Ronald Koemans pressemøde har skabt røre i den spanske sportspresse.

Det var måbende grimasser, der var malet i ansigterne på de fremmødte ved onsdagens Barcelona-pressemøde.

Klubbens træner, Ronald Koeman, afholdt pressemøde forud for torsdagens LaLiga-kamp mod Cadiz. Og det var tydeligt at se, at der er krisetider i storklubben i øjeblikket.

Ronald Koeman ankom i vanlig stil til pressemødet. Han valgte derefter at sætte sig på sin plads, læse en forberedt tale op fra et papir, hvorefter han forlod rummet, inden der var mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Den hollandske cheftræner kom med et helt specifikt budskab i sin tale: Tålmodighed.

- Klubben med mig som træner er i gang med at genopbygge. Klubbens økonomiske situation er forbundet med de sportslige præstationer og omvendt. Det betyder, at vi som hold skal genopbygge fodboldholdet uden at kunne lave nogen store økonomiske investeringer.

- Det kræver tid. De unge talenter i dag kan ende med at blive de næste store verdensstjerner om bare et par år. For at rekonstruere holdet betyder det, at unge spillere skal have muligheder, som Xavi og Iniesta havde i deres tid. Men vi beder om tålmodighed, lyder det fra Koeman.

Koeman siger yderligere, at fansene ikke skal forvente mirakler i Champions League. Og at nederlaget til Bayern München på 3-0 i sidste uge skal ses i lyset af det.

I weekenden tabte Barcelona to point i LaLiga-guldkampen, da de måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Granada.

Røre i den spanske presse

Onsdagens pressemøde var derfor brænde på bålet i den spanske presse, der slet ikke tager let på, at en Barcelona-træner forlader et pressemøde, før der har været mulighed for at stille spørgsmål fra de fremmødte journalister.

De Barcelona-baserede aviser Mundo Deportivo og SPORT befinder sig i en form for choktilstand, hvor alt i disse timer omhandler det spektakulære pressemøde.

- Koeman vil ikke tie stille! De tre minutter, der kan markere begyndelsen og afslutningen på Barcelona-fremtiden, skriver SPORT som overskrift på en af artiklerne.

En anden artikel i SPORT har overskriften "Bedøvelsestilstande i presserummet".

Mundo Deportivo har efterfølgende kontaktet Barcelona-præsident Joan Laporta. Ifølge avisen var præsidenten selv overrasket over Koemans pressemøde. Han giver dog udtryk for til avisen, at han ikke har planer om at reagere på Koemans usædvanlige pressemøde.

Den spanske storklub måtte skuffende nøjes med 1-1 imod Granada i LaLiga. Video: Jonas Kjærsgaard