Fodbold

- Fire frygtelige dage for FCK

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker kalder FCK-nederlaget onsdag aften for et pokalchok og sætter det i top-to over klubbens værste pokalnederlag.

Meget tydede på, at FCK var tilbage i vanlig stil. Overlegne, dominerende og besværlige at besejre.

Den gode sæsonstart er dog blevet tilført noget af en lussing. Først i weekenden med hjemmebanenederlaget til FCM og senere onsdag aften, hvor hovedstadsklubben ganske ydmygende forlod Sydbank Pokalen.

Det gjorde de efter et 3-0-nederlag til Nykøbing FC fra 1. Division. TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker er ikke imponeret af FCK-præstationen:

- På fire frygtelige dage er den nærmest perfekte sæsonstart pludselig vendt til en blot acceptabel sæsonstart, og der vil være kæmpe fokus på weekendens kamp mod FC Nordsjælland. Et pokalexit skader på den korte bane ikke truppen, men det bevirker, at holdets marginalspillere får mindre spilletid på den lange bane, og der nu reelt kun et mesterskabet tilbage i forhold til sølvtøj, og Conference League-kampagnen får nu en endnu vigtigere rolle for Jess Thorup.

- Det er et pokalchok og i top-to over FCK’s værste pokalnederlag. Det er det samme med 5-0-nederlaget til SønderjyskE i 2010. Der er stadig et stykke op til top-tre pokaloverraskelserne, hvor Mads Junker peger på følgende:

  • Skagen – Brøndby i 4. runde i 1987: 7-6
  • Skagen – B1903 i 3. runde i 1987: 4-3
  • Varde – Brøndby i 3. runde i 2011: 4-2

'Vi var pivringe'

FCK-træner Jess Thorup lægger sig efter kampen fladt ned. Han forsøger ikke at finde undskyldninger for det overraskende nederlag til Nykøbing, der i sidste sæson spillede i 2. Division.

- Det er ene og alene mit ansvar, at vi skiftede otte mand i dag, men jeg havde en god fornemmelse af det, inden vi tog herned.

- Selvfølgelig vidste vi godt, at Nykøbing ikke er et hold, man bare lige kører over, og de skal også have stor cadeau for deres indsats i dag, men når det er sagt, så vi var simpelthen pivringe, siger han til FCK's hjemmeside.

Til DR efter kampen var det også en yderst skuffet Nicolai Boilesen, der satte ord på nederlaget:

- Jeg har ikke noget imod at tage ansvar for det. Vi spillede forfærdeligt. Jeg er en af lederne på holdet, og det var ikke godt nok i dag. Der er ikke så meget at sige til det. Det er et reality-check i forhold til, at det er gået godt i rigtig lang tid. Men når vi leverer, som vi leverer på nuværende tidspunkt, så kommer vi ikke sovende til det.

FCK skal forsøge at rejse sig i weekenden. Her skal de på besøg i Farum, hvor FC Nordsjælland byder til Superligakamp på kunstgræsset søndag eftermiddag.