Fodbold

Serie 1-hold skriver pokalhistorie og øjner stor pengepose

Torsdag bliver det afgjort, om Aalborg Freja fra landets syvendebedste række vinder 100.000 kroner.

Snart er der kun 16 hold tilbage i landets pokalturnering, og et af dem spiller i landets syvendebedste række.

Serie 1-holdet Aalborg Freja har svært ved at få armene ned, efter de onsdag spillede sig videre til 1/8-delsfinalen. Det skete med en sejr over IF Lyseng fra 3. division, landets fjerdebedste række, efter straffesparkskonkurrence.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal tænke. Jeg er så stolt af drengene. Det er helt vildt. Vi er fuldstændig chokerede over, hvor fedt det er. Der sidder 17 drenge i et omklædningsrum. Ingen vil gå hjem, siger holdets træner, Mark Hellerup Knudsen, til TV 2 SPORT.

Sejren var kulminationen på mange timers forberedelse fra Aalborg Freja-træneren, hvis øjne har været mere firkantede end runde på grund af intensiv videogennemgang.

- Den kamp her sugede så meget energi ud af mig. Kampen forløb, som jeg havde forventet, for jeg har fundet fire kampe fra dem, som jeg har set tre gange, og jeg vidste og kunne visualisere, hvordan vi kunne slå dem. Jeg vidste nærmest, hvilken deodorant spillerne havde på, siger han og griner.

En tåre i øjet ved slutfløjt

Selvom der er tre rækker mellem Lyseng og Aalborg Freja, var det nordjyderne, der endte på toppen.

Pladsen i 1/8-delsfinalen er en historisk bedrift ifølge klubbens træner, der har taget et kig i historiebøgerne og har fundet frem til, at Aalborg Freja er det første Serie 1-hold i pokalturneringens historie til at være blandt de 16 sidste hold.

- Jeg er skidestolt. Jeg må indrømme, at da der blev fløjtet af, gik jeg med en tåre i øjet, for drengene har fortjent det her så meget, siger Mark Hellerup Knudsen fra omklædningsrummet i Idrætsklubben Freja.

Får klump i halsen over muligheden for titel og 100.000 kroner

Det var svært at holde styr på nerverne i straffesparksafgørelsen onsdag, og torsdag bliver endnu en spændende dag for den nordjyske klub.

For udover tømmermænd og torsdagstræning bliver det afgjort, hvorvidt der tikker 100.000 kroner ind på Aalborg Freja-kontoen.

Pokalturneringen belønner det bedste seriehold med den store økonomiske gevinst, og kun Danmarksserieholdet Allerød står i vejen for den klækkelige gevinst. Derfor er der mange Brøndby-fans i Aalborg Freja torsdag aften.

- Jeg tror aldrig nogensinde, at Allerød har fået så mange Aalborg Freja-tilskuere til en kamp, siger Mark Hellerup Knudsen og tilføjer:

- Vi kunne rigtig godt tænke os at vinde den titel. Vi kan blive det bedste seriehold i Danmark. Det giver mig næsten en klump i halsen bare at sige.

Inden sejren over Lyseng har Aalborg Freja slået Jyllandsserieklubberne Helsted Fremad og Give ud af turneringen. I 1/8-finalen kan de blandt andre trække superligaklubber som FC Midtjylland, Randers FC og AaB.

I rangeret rækkefølge ser niveauinddelingen ud på følgende måde i dansk fodbold:

  1. Superligaen
  2. 1. Division
  3. 2. Division
  4. 3. Division
  5. Danmarksserien
  6. Fyns-, Jyllands-, Sjællands- og Københavnerserien
  7. Serie 1, Bornholmsserien og Lolland-Falsterserien
  8. Serie 2
  9. Og så videre