Fodbold

Skade kan blive dyr for Braithwaite, siger spansk journalist

Den danske FC Barcelona-spiller Martin Braithwaite er blevet opereret for en skade i knæet, og han kan risikere at sidde ude indtil januar.

Et farvel til Lionel Messi. Skadede profiler. Et 0-3-nederlag til Bayern München. Pres på cheftræneren. Og 1-1 mod Granada på hjemmebane mandag aften.

Tingene går langt fra som ønsket i FC Barcelona.

Det spanske storhold har svært ved at finde løsningerne, og især offensivt er der mangel på kvalitet.

Situationen kunne have været den helt store åbning for den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite, der formentlig kunne have set frem til godt med spilletid. Men en skade og en operation holder nu, ifølge flere spanske medier, Braithwaite væk fra fodbolden i tre-fire måneder.

Derfor misser danskeren en gylden mulighed. Det fortæller Toni Padilla, der er journalist og fodboldredaktør for den catalanske avis Diari ARA, til TV 2 SPORT.

- Han blev skadet på det værst tænkelige tidspunkt, hvor både Ansu Fati, Sergio Agüero og Ousmane Dembele var ude. Han kunne have spillet en masse kampe. Han kunne have spillet mod Bayern München. Han havde en god chance for at score mål og bevise sig, men nu er han ude.

- Det var det værste tidspunkt for både Braithwaite og for Barca, siger Padilla, der følger storklubben tæt.

En flyvende start

At Braithwaite kunne have set frem til en god portion spilletid, er langt fra umuligt.

Den tidligere Esbjerg-spiller startede sæsonen som lyn og torden med to scoringer og et oplæg i sæsonåbneren mod Real Sociedad, hvorefter han startede på banen i de efterfølgende to LaLiga-kampe.

Derfor var der store forventninger fra både trænere og holdkammerater, og fansene var for alvor begyndt at tage ham ind som en spiller, de kunne stole på.

- Barcelonas fans respekterer ham. Han kæmper for sin drøm og arbejder hårdt. Han er ikke den mest kendte spiller, men langt de fleste fans elsker ham, sagde Toni Padilla efter danskerens flotte sæsonstart.

"Åh nej, endnu en spiller er skadet"

Af samme grund var der også triste miner at spore blandt Barcelona-fansene, da omfanget af Braithwaites skade stod klart.

- Den generelle følelse hos fansene var: ”Åh nej, endnu en spiller er blevet skadet,” fordi de også er uden Agüero, Dembele og flere andre. Så alle tænkte, at det hele gik galt.

- Men med Braithwaite tænkte de også, at de i ham havde en, der i det mindste var garant for at score nogle mål. Og nu var han pludselig også ude.

Braithwaites skade ramte næsten samtidig med, Barcelona hentede den hollandske angriber Luuk de Jong til klubben.

Han kan risikere at ende som en sikker bænkevarmer, hvis de andre spillere præsterer

Toni Padilla, spansk sportsjournalist, om Martin Braithwaite

En signing, der kun gjorde tilhængernes savn til deres danske angriber endnu større.

- Folk var kede af det, fordi de i det mindste vidste, hvordan Martin Braithwaite spillede. De er udmærket klar over, at han ikke er Memphis Depay eller Lionel Messi, men han forsøger i det mindste at spille som nummer 9. De kender ham.

- Men med Luuk de Jong er det anderledes. For dem er han stadig en, der skal bevise, at han kan spille for Barcelona.

Bliver svært at vende tilbage

Og netop Luuk de Jong kan vise sig at blive afgørende for Martin Braithwaite fremtid i FC Barcelona.

Han er nemlig lige nu det bedste bud på en angriber i den spanske storklub, og når Sergio Agüero og Ansu Fati også kommer tilbage, kan det blive særdeles svært for danskeren at træde ind på holdet igen.

- Hvis de Jong begynder at score mål, bliver det rigtig kompliceret for Martin Braithwaite. Og så kommer han også tilbage på et tidspunkt, hvor både Ansu Fati og Agüero allerede er tilbage på holdet. Og hvis de begge kommer tilbage og scorer mål, er det virkelig dårlige nyheder for Martin Braithwaite.

- Derfor kom hans skade på det værste tidspunkt. Han havde en chance for at spille en masse vigtige kampe og bevise sig selv, og nu kan han risikere at ende som en sikker bænkevarmer, hvis de andre spillere præsterer, siger Padilla.

FC Barcelona har fortsat ikke meldt noget officielt ud om varigheden af danskerens skadespause.

Men Toni Padilla fortæller, at de har talt med klubbens lægestab, der, ligesom flere spanske medier, melder Braithwaite ude indtil januar.

Barcelona har hentet otte point i sæsonens første fire LaLiga-kampe.