Fodbold

- Man lukker bare i og lytter, siger Lössl om Real Madrid-træner

Carlo Ancelotti har fået en flot start i Real Madrid, og han modtager store roser fra Jonas Lössl, der kender træneren fra deres fælles tid i Everton.

I sommer forlod Carlo Ancelotti Everton efter halvandet år for i stedet at blive Real Madrid-træner. For anden gang.

Som Everton-træner havde Ancelotti undervejs Jonas Lössl til rådighed i sin trup, men ikke én eneste gang gav italieneren spilletid til danskeren.

- Drenge, det kunne være meget værre det her. Jeg tabte engang en Champions League-finale, hvor jeg var foran 3-0 i pausen

Carlo Ancelotti til Jonas Lössl i Everton

Alligevel har Ancelotti efterladt et sublimt indtryk hos den danske målmand, der var på kontrakt i Everton fra juli 2019 til februar 2021.

- Han har en utrolig stor personlighed og kæmpe kompetencer. Han har så meget erfaring og persona, at man bare lukker i og lytter, når han siger noget, fortæller Lössl til TV 2 SPORT.

Nyder succes i Real Madrid

Indtil videre har italieneren haft stor succes i sin anden periode i Real Madrid, hvor han har ført hovedstadsklubben til en førsteplads i LaLiga, mens han også har fået flere af klubbens unge spillere til at blomstre.

Ancelottis hurtige succes i Real Madrid kommer ikke bag på Jonas Lössl, der roser træneren for ikke at revolutionere de hold, han kommer til.

- Jeg er ikke overrasket over, at der er så meget succes i Real nu, og at han kan gå ind og overtage det job, som er et kæmpe sæde.

- Jeg havde ikke oplevelsen af, at han kom ind og ændrede helt vildt meget i Everton. Det var små justeringer. Han spidser nogle ting til og støtter de store personer. Han er god til at håndtere de store spillere, det er det han kan.

Den italienske træner er kendt for sit rolige og milde væsen, og det var også den træner, der mødte Jonas Lössl i Everton.

- Han er jo, som han ser ud. Han er tilbageholden og har den her persona omkring sig. Øjenbrynet er lige løftet op en gang imellem. Men han er også lun og god til at finde de rigtige momenter, hvor han kan bidrage med en kommentar, der fuldstændig kan afmontere en spændt stemning.

Carlo Ancelottis meritter i Real Madrid (2013-2015)

Champions Leaugue: 1 

Copa Del Rey: 1

UEFA Supercup: 1

VM for klubhold: 1 

LaLiga: 82 kampe og 62 sejre (2,38 point pr. kamp) 

Husker Ancelotti-kommentar efter Everton-nedsmeltning

I løbet af sin tid med Carlo Ancelotti i Everton fremhæver Lössl én specifik situation, hvor Ancelotti afmonterede et ellers noget anspændt omklædningsrum.

På hjemmebane mod Newcastle i januar 2020 mistede Everton nemlig en sikker 2-0-sejr, da Liverpool-klubben lukkede to mål ind i tillægstiden. Dermed endte kampen noget overraskende 2-2.

I sådan en situation forventede Jonas Lössl, at Ancelotti efterfølgende ville detonere i vrede på spillerne, men det var ikke dét, der skete, fortæller Lössl, der var med i optakten til Real Madrids LaLiga-kamp mod Mallorca onsdag.

- Da vi kommer ind i omklædningsrummet efter kampen, er der en rigtig trykket stemning. Folk sidder og råber lidt ad hinanden, og vi sidder og venter et kvarter på, at han (Carlo Ancelotti) kommer ind. Vi forventer et kæmpe brag, når han kommer ind i omklædningsrummet.

- Han kommer så iskoldt og roligt ind og siger: "Drenge, det kunne være meget værre det her. Jeg tabte engang en Champions League-finale (med AC Milan i 2005, red.), hvor jeg var foran 3-0 i pausen. Det her er noget lort, det er ikke godt nok, og det kommer I aldrig til at gøre igen. Men tag det roligt, for nu har I lært noget. Vi spiller videre næste gang".

- Det var en helt vild fed måde at afmontere det på, og det er ikke fordi, han ikke kan råbe igennem, når der skal gøres det, men han formår at sige de rigtige ting på de rigtige tidspunkter.

62-årige Carlo Ancelotti har kontrakt med Real Madrid indtil sommeren 2024.

Tidligere har han været træner for klubber som Juventus, PSG, AC Milan, Chelsea og Bayern München.