Fodbold

Han er ikke god nok til Barcelona, mener ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund er hård i sin kritik af Luuk de Jong, som Barcelona har indgået en etårig lejeaftale med.

Med syv skader er FC Barcelona hårdt ramt på bredden.

Det har betydet, at lejesvenden fra Sevilla, Luuk de Jong, har fået en startplads i to af Barcelonas seneste tre kampe. Og da Barcelona jagtede en udligning mod Granada mandag, blev den høje hollænder også sendt på banen.

I 178 minutter på banen er det dog endnu ikke blevet til en scoring, og står det til TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund har De Jong da heller ikke niveauet til at optræde i Barcelona-trøjen.

- Man er nødt til at spille med det, man har, men er han overhovedet dygtig nok til at få spilletid hos Barcelona? spurgte Graulund retorisk i TV 2 SPORTs optakt til Barcelonas ligakamp mod Cádiz torsdag.

- Jeg kan ikke se det. For mig er han for langsom, teknisk alt for dårlig, og selv mod Granada vandt han ikke sine dueller, selv om han er en targetspillet, holdkammeraterne skal chippe bolden ind til, lød det fra fodboldeksperten.

Ikke plan A eller plan B

Graulunds ekspertkollega, Mads Junker, kalder Luuk de Jong for plan C, når alle Barcelona-spillere er spilleklar.

Jeg kan slet ikke se Luuk de Jong passe ind i det her

Peter Graulund, TV 2 SPORTs fodboldekspert

Samtidig er den 31-årige hollænder, der er hentet på en etårig lejeaftale med købsoption, ifølge Junker en personificering af, at Barcelonas spillestil ikke længere er hellig.

- Men i forhold til, hvad de har af spillere (til rådighed på nuværende tidspunkt), er det nok ikke så dumt at spille med ham fra start, når nu Cádiz kommer til at stå med 11 spillere, fysioterapeuter, og hvad der ellers kan forsvaret feltet. For så har man i hvert fald én man kan chippe bolden ind til, sagde Junker inden kampen.

Peter Graulund havde hellere set Barcelona-træner Ronald Koeman smide en høj forsvarsspiller frem i angrebet end gøre brug af De Jong.

- Det undrer mig, at man ikke kan spille lidt hurtigere på græsset uden for feltet. Memphis Depay er en fantastisk teknisk fodboldspiller og har også fart - nu ryger han så lidt ud på kanten og kan udnytte det - men jeg kan slet ikke se Luuk de Jong passe ind i det her, selv om man skal tale om en plan B.

- Så vil jeg næsten hellere have flyttet en af de store stoppere op og spille den position, sagde Graulund.

Syv point efter førstepladsen

I de sidste minutter mod Granada smed Barcelona også Ronald Araújo frem i angrebet, og den uruguayanske forsvarsspiller sikrede Barcelona 1-1.

Kampen mod Cádiz, der havde danske Jens Jønsson med i de sidste 50 minutter, endte uden scoringer, og dermed er Barcelona placeret på syvendepladsen i LaLiga med ni point for fem kampe.

Real Madrid er øjeblikkeligt førerhold med 16 point for seks kampe. Madrid-holdet har scoret hele 21 mål i sæsonens første kampe, hvilket er Real Madrids mest målrige ligastart i 34 år.