Fodbold

Atlético Madrid dummer sig mod bundhold

Atlético Madrid sad på spillet og havde flest målchancer, men tabte til Alavés. Det var Atléticos første nederlag og Alavés' første sejr i sæsonen.

Atlético Madrid led sæsonens første nederlag lørdag, og det var et smerteligt et af slagsen.

Modstanderen var bundholdet Alavés, der inden kampen endnu havde sit første point til gode i denne sæson.

Alavés-anfører Victor Laguardia blev kampens enlige målscorer i Alavés' sejr på 1-0, som betyder, at holdet kravler forbi Getafe i bunden af LaLiga. Getafe er uden point.

I toppen af LaLiga kan Atlético nu komme fem point efter bysbørnene fra Real Madrid, hvis Real slår Villarreal lørdag aften.

Tidlig Alavés-scoring

Tilskuerne på Mendizorrotza fik hurtigt noget at glæde sig over. Der var bare spillet fire minutter, da Alavés kom på måltavlen.

Hjørnesparket fra Ruben Duarte strøg over hovedet på Atléticos Felipe, der var steget til vejrs for at afværge hjørnesparket, og dermed kunne Laguardia springe ind i bolden og heade sit hold foran 1-0.

Gæsternes Stefan Savic så heller ikke god i situationen, da han stod på flade konvolutter for længe og ikke var opmærksom på Victor Laguardia.

Atlético pressede straks på for en udligning, men først i det 53. minut var hovedstadsklubben tæt på.

Et frispark fra Rodrigo De Paul i højre side fik lov til at hoppe én gang i feltet. Geoffrey Kondogbia og Felipe kæmpede for at få hovedet på bolden, men ingen af dem nåede frem, og nærmest på målstregen fik målscorer Laguardia headet væk.

Knap 70 minutter var spillet, da indskiftede Ángel Correa kom frem til en afslutning, men Alavés-målmand Fernando Pacheco stod, hvor han skulle.

Alavés tæt på 2-0

Med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid havde hjemmeholdet en gylden mulighed for at lukke kampen.

Luis Rioja drev gæk med flere Atlético-spillere i venstre side og sendte bolden skråt bagud i feltet, hvor Tomas Pina var helt fri, men fra 11 meter sparkede Pina bolden flere meter over mål.

Atlético, der havde ni målforsøg i 2. halvleg og 14 i alt i kampen - dobbelt så mange som Alavés, kæmpede videre for at afværge fiaskoen, men det lykkedes ikke, og sæsonens første nederlag var dermed en realitet.

Diego Simeones tropper har derfor 14 point for syv kampe. Førerholdet Real Madrid har 16 point for seks kampe.