Fodbold

Christian Poulsen bliver assistenttræner på landsholdet

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er "utrolig glad" for tilgangen af den nye assistenttræner.

DBU udvider staben omkring Kasper Hjulmand på det danske fodboldlandshold.

Den tidligere landsholdsspiller Christian Poulsen bliver således assistenttræner, skriver DBU på sin hjemmeside. Han kommer fra samme rolle i den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

- Det danske fodboldlandshold har været en stor del af min karriere, og jeg er stolt over at skulle være en del af trænerstaben og det nuværende hold, siger Christian Poulsen og fortsætter:

- Jeg har mødt Kasper Hjulmand i flere omgange og kender også flere af spillerne. Jeg glæder mig og vil arbejde stenhårdt på at skabe de bedste resultater sammen med resten af staben og holdet for hele Danmark.

Morten Wieghorst og Ismael Camenforte López fortsætter i deres roller som henholdsvis assistenttræner og fysisk træner.

Fodbolddirektør jubler

I sin aktive karriere nåede Christian Poulsen 92 kampe på landsholdet med 6 mål til følge. Han blev kåret som årets fodboldspiller i Danmark i 2005 og 2006.

Han har spillet i store klubber som Juventus, Liverpool og Ajax, og det er blandt andet den enorme erfaring, der har ført til en ansættelse.

- Vi er utrolige glade og stolte over at få Christian med i staben rundt om Kasper Hjulmand. Christian er fagligt dygtig og har både erfaringen, indsigten og de menneskelige kvaliteter til at løfte vores setup rundt om spillerne yderligere.

- Vi glæder os til at se Christian ved næste samling og ser frem til samarbejdet, siger fodbolddirektør i DBU, Peter Møller.

I gang med det samme

Christian Poulsen bliver, som Peter Møller nævner, allerede en del af landsholdet, når Hjulmands tropper samles næste gang. Det er til kampene mod Moldova og Østrig i oktober.

Den tidligere midtbanespiller er blevet 41 år.

Han spillede sin seneste landskamp under EM-slutrunden i 2012. Christian Poulsen er uddannet som A-træner gennem UEFA.