Fodbold

DBU sætter turbo på Hjulmands landshold

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser positivt på ansættelsen af Christian Poulsen som assistenttræner på herrelandsholdet.

Det lyder ikke til en overskrift, at fodboldens landshold får ny assistenttræner. Men det er det. For det er en klar optimering med et kig også til fremtiden, at DBU og Kasper Hjulmand har valgt Christian Poulsen som supplement til staben.

Landsholdet får en mand med stor landsholds- og kluberfaring. De får en mand, der lige har haft virke i Ajax Amsterdam, hvor hans fokus mest har været omkring de unge. Og de får en mand, der kan tage sig af netop fremtiden - altså de talenter, der er eller bliver faset ind under Hjulmand. Det er et fokus, som DBU og landstræneren har ved siden af nutiden, det øjeblikkelige - morgendagen.

DBU's fodbolddirektør Peter Møller og landstræner Kasper Hjulmand har gentaget, at de også ser fremad for dansk fodbold. Og med det materiale, der er lige nu, og det der svæver talentfyldt på de unge landshold, så ser det lyst ud.

Kasper Hjulmand har længe holdt godt øje med fremtiden, altså de helt unge. Også dem der spiller på yngre klub- eller landshold end U21.

- Jeg ved, hvad der rører sig ned gennem systemet, siger han.

Og man kan sagtens forestille sig, at de unge, der ikke er etableret, de unge der læner sig op ad bruttotruppen, vil få et ekstra øje fra Christian Poulsen. Han har erfaring i den retning fra talentstærke Ajax. Han har 92 landskampe og fire slutrunder på cv'et, han har spillet i syv forskellige klubber i syv forskellige ligaer gennem sin 15-årige klubkarriere. Han kommer med en særlig ballast.

En naturlig udvikling

Christian Poulsen supplerer de to nuværende assistenter, Morten Wieghorst og Ismail Lopéz, så det er en opgradering af det samlede landsholdsarbejde. Ganske vist havde Hjulmand og co. indtil denne sommer Ebbe Sand i staben, og han fik lært godt angrebsmæssigt fra sig. Det her er tydeligvis med sigte på det mere talentmæssige - også hvordan man håndterer det at være ung og talentfuld i landsholdsregi.

Hjulmand har fra starten haft et særligt øje til staben omkring landsholdet. Og Peter Møller har givet ham frit spillerum. Fodbolden i dag rummer meget mere i detaljen end for år tilbage. Derfor er arbejdsgruppen under chef-Hjulmand blev en anseelig størrelse med fokus på specialområder og samspil.

Og nu altså Christian Poulsen som en af de mange. For mig virker det som en naturlig videreudvikling af det, Hjulmand vil med landsholdet nu og på sigt. Der bliver ikke kun tænkt i VM-kvalificering - der bliver tænkt fremadrettet. Nye ting bliver omkring hver samling implementeret. Der bliver hele tiden bygget på Der er brugt flere spillere og debutanter end nogensinde før, og staben har aldrig tidligere været så stor.

Christian Poulsen træder atter ind i landsholdssammenhæng ni år efter sit aktive stop. Et valg der virker som om DBU og Hjulmand ikke kun vil holde gryden i VM-kog, men også arbejder langsigtet.