Fodbold

- Det er et løft for landsholdet, siger Flemming Toft

Fodboldekspert Flemming Toft glæder sig over tilgangen af Christian Poulsen som ny assistenttræner på A-landsholdet.

Christian Poulsen er ny assistenttræner på det danske A-landshold og forlader dermed Ajax Amsterdam, hvor han besad samme stilling.

Tilgangen af den tidligere landsholdsspiller begejstrer TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft, der er optimistisk på landsholdets vegne.

- Det er et løft for landsholdet, at man får en mand, der kan fokusere på de unge, som Kasper Hjulmand så tit har inviteret indenfor, siger han.

- Det er godt set, at landsholdet får en assistent mere ind, der kan mobilisere de unge.

Årsagen bag valget af Christian Poulsen er ifølge Flemming Toft, at han har værdifuld erfaring med unge spillere.

- Hjulmand vil optimere forholdene – altså staben omkring landsholdet – ligesom han hele tiden optimerer det rent spillemæssige.

- Det at han har været i Ajax som assistent, hvor han hovedsageligt har haft med unge og ekstremt talentfulde spillere at gøre, giver ham en ballast, der passer landsholdet og Hjulmand.

TV 2 SPORTs fodboldekspert mener også, at ansættelsen af Christian Poulsen er "godt set". Dels på grund af erfaringen, dels på grund af evnerne i forhold til talentarbejdet, dels på grund af indstillingen.

- Hans vilje og ærgerrighed har altid kendetegnet ham. Han er en vindertype uden lige. Og så har han altid haft en meget ledende rolle på banen, så at stå foran en gruppe og tage ansvar ligger ikke fjernt for ham.

Bidrager med værdifuld erfaring

Kasper Hjulmands nye assistent er ikke uden erfaring i fodboldverdenen og på landsholdet. Langt fra endda. Og det kan smitte positivt af på landsholdet, vurderer Flemming Toft.

- Christian Poulsen kommer med erfaring fra 92 landskampe og fire slutrunder, og den erfaring kan han også give videre.

- Han er en rutineret mand med international erfaring. Poulsen har spillet i syv forskellige ligaer, og så har han været assistent i Ajax.

- Det er en optimering af staben omkring landsholdet, der giver holdet mere og mere europæisk topklasse.

Christian Poulsen skal allerede med landsholdet til oktober, når Danmark møder Moldova og Østrig i VM-kvalifikationen. Vinder Danmark begge de kampe, er landsholdet sikret deltagelse ved VM i Qatar i 2022.

41-årige Christian Poulsen spillede sin sidste landskamp ved EM i 2012 og er uddannet A-træner gennem UEFA.