Fodbold

- Jeg har lært en masse i Ajax, og det skal jeg bruge nu

Den nu tidligere Ajax-assistent Christian Poulsen bliver en del af det danske landshold som assistenttræner under Kasper Hjulmand.

Efter ni års fravær vender Christian Poulsen tilbage til landsholdet, når han allerede i oktober får debut som assistenttræner.

De seneste år har Poulsen haft samme stilling i den hollandske storklub Ajax, og det håber den tidligere midtbaneprofil at udnytte i arbejdet med Danmarks bedste herrefodboldspillere.

- Jeg glæder mig til at bidrage med den erfaring, jeg har fået fra min tid i udlandet. Jeg har lært en masse i Ajax, og det skal jeg jo bruge nu, siger Christian Poulsen til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det, jeg skal lave på landsholdet, minder jo meget om det, jeg har lavet i Ajax de seneste år. Her har jeg blandt andet haft en mentorrolle for spillerne. Jeg glæder mig til at komme ud på træningsbanen og give den gas. Sådan var jeg også som spiller, og det kan jeg jo også dele ud af. Jeg har selv haft en lang karriere i udlandet, så jeg kan virkelig sætte mig ind i mange af spillernes situation. Jeg har selv levet i det her performance-miljø.

Christian Poulsen spillede i sin aktive karriere 92 landskampe for Danmark, hvor det blev til seks mål.

Efter sin aktive karriere blev Poulsen selv fan af landsholdet. Og det har udviklet sig det seneste stykke tid.

Har selv været roligan hen over sommeren

- Jeg er jo selv bare fan af landsholdet som mange andre. Så det betyder rigtig meget for mig det her. Jeg fulgte dem selv som roligan hen over sommeren, og jeg var også i Parken for at se kampen mod Rusland.

- Det var en megafed oplevelse, fortæller Christian Poulsen.

Efter 4-1-sejren over Rusland spillede Danmark sig i EM-semifinalen, hvor hele nationen stod bag landsholdet. Nu skal Christian Poulsen så selv være en del af det hold, der igennem mange måneder har tryllebundet den danske befolkning.

Ved siden af arbejdet som assistenttræner på landsholdet skal Christian Poulsen også i gang med at tage den øverste træneruddannelse igennem DBU.

Christian Poulsen starter allerede ved næste landsholdssamling. Danmark spiller den 9. og 12. oktober mod Moldova og Østrig.